Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 17:02

  Σύσταση συμμετοχής στην ΑΜΚ της Ελλάκτωρ από τον ISS

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Θετική" σύσταση όσον αφορά τη συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου Ελλάκτωρ διατυπώνει σε σχετική ανάλυσή της η ISS, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους proxy advisors.

  Οι αναλυτές της ISS τονίζουν ότι στόχος της Διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι η  αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας της ΑΚΤΩΡ αλλά και η αποκατάσταση των σχέσεων με τους προμηθευτές της. Εστιάζει στις ανάγκες χρηματοδότησης του ζημιογόνου κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Άκτωρ) σημειώνοντας ότι τα έσοδα του κλάδου κατασκευής έχουν παρουσιάσει σημαντική μείωση, από 1,46 δισ. το 2018 σε 513 εκατ. την περίοδο Q4 ’19 – Q3 ’20.

  Επίσης, γίνεται αναλυτική αναφορά στη διάθεση των κεφαλαίων (100 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΚΤΩΡ, 20,5 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων ΑΠΕ) που πρόκειται να αντληθούν, όσο και στις προοπτικές του κλάδου καθώς η εισροή κεφαλαίων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορεί να ωφελήσει την ΑΚΤΩΡ και την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

  Όπως σημειώνεται στην έκθεση της ISS, οι μέτοχοι που δε θα συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα δουν τα ποσοστά τους να μειώνονται.

  Τέλος, οι αναλυτές σημειώνουν πως κατέληξαν στις παραπάνω διαπιστώσεις, μελετώντας την πρόταση του Δ.Σ. του ομίλου τόσο μέσω του πληροφοριακού υλικού για την επικείμενη ΓΣ των μετόχων όσο και μέσω της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης. 
   
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ