Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 11:36

  H United Group αυξάνει την χρηματοδότηση προς τη Forthnet

  H United Group αυξάνει την χρηματοδότηση προς τη Forthnet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας  στο Χρηματιστήριο Αθηνών χθες η NewCo United Group Hellas, μέλος του United Group και βασικός μέτοχος, και η Forthnet υπέγραψαν σύμβαση δεύτερης τροποποίησης για την αύξηση της συνολικής ονομαστικής αξίας του ομολογιακού δανείου που έχει παρέχει η πρώτη στη δεύτερη κατά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Πλέον η συνολική αξία του ομολογιακού δανείου φθάνει τα 63 εκατ. ευρώ.

  Παράλληλα, NewCo και Forthnet συμφώνησαν την έκδοση ενός ακόμη διετούς ανακυκλώμενου ομολογιακού δανείου προς τη θυγατρική Forthnet Media (Nova) ύψους 40 εκατ. ευρώ με διετή διάρκεια.

  Σημειώνεται πως και τα δύο ομολογιακά δάνεια έχουν σταθερό επιτόκιο 4%.

  Και για τις δύο συμφωνίες προηγήθηκε έλεγχος από τη Deloitte, η οποία αναφέρει ότι "με βάση τη σχετική πληροφόρηση που λάβαμε από την διοίκηση της Εταιρείας (σ.σ. Forthnet), αντιλαμβανόμαστε ότι η παροχή επιπλέον πίστωσης από τη Συνδεδεμένη Εταιρεία (σ.σ NewCo) κρίνεται ως απαραίτητη και επιβεβλημένη για την Εταιρεία και θα βοηθήσει ουστιαστικά την ρευστότητά της, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών της οικονομίας και της χρηματοοικονομικής της θέσης”.

  H Deloitte, εξετάζοντας τους όρους των συμφωνιών, έκρινε ότι οι συναλλαγές είναι δίκαιες και εύλογες για τη Forthnet και τους μετόχους που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος, συμπεριλαμβανομένων των μετόχων μειοψηφίας της εταιρείας.

  Κ. Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ