Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 10:15

  Η Glass Lewis στηρίζει τους όρους αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μέτοχοι θα πρέπει να στηρίξουν την αύξηση κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ της Τράπεζας Πειραιώς με ταυτόχρονη ιδιωτική τοποθέτηση και δημόσια προσφορά στο εξωτερικό και την Ελλάδα, καθώς οι όροι που έχουν ανακοινωθεί βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με το στρατηγικό πλάνο της Τράπεζας για περαιτέρω ενδυνάμωση των κεφαλαίων με στόχο την κερδοφορία και την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

  Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της ανάλυσης του ειδικευμένου και διεθνούς συμβουλευτικού οίκου Glass Lewis, ο οποίος εκφράζει απόλυτη θετική γνώμη για τους όρους αύξησης κεφαλαίου, οι οποίες ακολουθούν ταυτόχρονα τις βέλτιστες πρακτικές πανευρωπαϊκά.

  Μάλιστα καλεί τους μετόχους να στηρίξουν την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της Πειραιώς για τους όρους αύξησης κεφαλαίου, σημειώνοντας την πλήρη στήριξη από τον σημερινό και μεγαλύτερο μέτοχο που είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

  Ο οίκος Glass Lewis αναφερόμενος στην επιμέρους κατανομή για τους υφιστάμενους μετόχους της δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα, το όριο θα μπορούσε να φτάσει και το 20% για τις μετοχές χωρίς δικαίωμα συμμετοχής σε μελλοντικές αυξήσεις.

  Επίσης, συμφωνεί ότι η προνομιακή κατανομή των υφιστάμενων μετόχων θα πρέπει να αποφασιστεί από το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση θα πρέπει να δώσει την αντίστοιχη εξουσιοδότηση.

  Αναφορά με τα stock options, ο οίκος θεωρεί ότι η απόφαση αυτή αποτελεί το πιο αποτελεσματικό κίνητρο σύνδεσης παραγωγικότητας και αποτελεσματικότητας ενός οργανισμού.

  Η Glass Lewis στηρίζει και την απόφαση για αύξηση κεφαλαίου γενικότερα, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον μεγάλο όγκο κόκκινων δανείων μέσω του προγράμματος Ηρακλή και μέσω δικών της ενεργειών αποτελεσματικά, απορροφώντας το όποιο κόστος, διατηρώντας ταυτόχρονα τα κεφάλαιά της σε τέτοιο επίπεδο που θα μπορεί να υλοποιήσει όλες τις εσωτερικές διαρθρωτικές αλλαγές και να περάσει σε μια πιο ανταγωνιστική και δυναμική βάση, με υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ