Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 07:45

  Οριστικοποιείται η πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Partners

  Οριστικοποιείται η πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Partners
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Λεωνίδα Στεργίου

  Για αυτή την εβδομάδα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να εγκρίνει τη γνώμη του εξειδικευμένου οίκου για το εύλογο της πρότασης από το αμερικανικό κεφάλαιο CVC Partners σχετικά με την αγορά του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνώμη είναι θετική και ύστερα από την έγκριση από το ΤΧΣ, που είναι και βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, θα ενημερωθεί επισήμως η ΕΤΕ, η οποία έχει προγραμματίσει διοικητικό συμβούλιο για την Παρασκευή, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η Εθνική Τράπεζα θα εγκρίνει το deal για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο αμερικανικό κεφάλαιο CVC Partners, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (μέτοχοι, θεσμικοί φορείς, τράπεζα και αρχές) έχουν κοινή γνώμη για την κίνηση αυτή.

  Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Capital.gr, η συμφωνία της πώλησης αφορά στο 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής, έναντι του 80% που ήταν αρχικά.

  Το τίμημα για την προσφορά έχει προσδιοριστεί με βάση την αποτίμηση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο κυμαίνεται γύρω στα 460 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

  Πέραν από το ύψος του τιμήματος και τη συμμετοχή με 10%, η συμφωνία προβλέπει ότι η Εθνική Τράπεζα θα διατηρήσει συνεργασία για 12 έτη με την Εθνική Ασφαλιστική για τη δημιουργία, ανάπτυξη και πώληση του bancassurance μέσω του δικτύου της ΕΤΕ και της Ασφαλιστικής.

  Πηγές που γνωρίζουν τις εξελίξεις και τις διαδικασίες εκτιμούν ότι εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο που είναι και το πιθανότερο, θα χρειαστούν περίπου πέντε με έξι μήνες για την έγκριση του deal από τις αρμόδιες αρχές και την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του πακέτου μετοχών.

  Δηλαδή, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται γύρω στον Σεπτέμβριο του 2021, όταν αναμένεται να αλλάξει και η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ