Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Μαρ-2021 10:26

  Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της Melbery από την Belterra - Στη δεύτερη ο αποκλειστικός έλεγχος του ΟΛΘ

  Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της Melbery από την Belterra - Στη δεύτερη ο αποκλειστικός έλεγχος του ΟΛΘ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 22 Μαρτίου 2021, αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας "MELBERY INVESTMENTS LIMITED", από την εταιρεία με την επωνυμία "BELTERRA INVESTMENTS LIMITED".

  Ειδικότερα, η κυπριακή εταιρία περιορισμένης ευθύνης "BELTERRA INVESTMENTS" γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση πλήρους ελέγχου δια εξαγοράς του 70% των μετοχών της κυπριακής εταιρίας περιορισμένης ευθύνης "MELBERY", στην οποία η γνωστοποιούσα πριν την γνωστοποίηση της συγκέντρωσης κατείχε ήδη μειοψηφικό ποσοστό 30%, χωρίς δυνατότητα άσκησης ελέγχου και, ως εκ τούτου, με την ολοκλήρωση αυτής κατέχει το 100% του μετοχικού της κεφαλαίου και τον πλήρη έλεγχο επί αυτής.

  Η εταιρεία "MELBERY" κατέχει έμμεσα το 67% των μετοχών της εταιρείας "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.". Συνεπώς, με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης η εταιρεία "BELTERRA INVESTMENTS" αποκτάει τον αποκλειστικό έλεγχο του "ΟΛΘ Α.Ε.".

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε Ολομέλεια, ομόφωνα εγκρίνει την από 08.02.2021 γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, σημειώνοντας ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ