Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Μαρ-2021 12:00

  ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το πρόσθετο πράσινο ομόλογο 75 εκατ. ευρώ

  Στις τηλεπικοινωνίες μπαίνει η ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.13

  Άνοιξε σήμερα το βιβλίο προσφορών για το νέο πρόσθετο πράσινο ομόλογο της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα μετά από απόφαση του ΔΣ, σχετικά με την αύξηση του ποσού του υφιστάμενου ΚΟΔ, η ΔΕΗ προχωρά στην έκδοση νέου πράσινου ομολόγου ύψους 75 εκατ. ευρώ προχωρά η ΔΕΗ.  Το επιτόκιο της έκδοσης είναι 3,875% με ρήτρα αειφορίας (Sustainability Linked Bonds) και λήξη το 2026.

  Οι νέες ομολογίες προβλέπεται να διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες ύψους 650 εκατ. ευρώ λήξεως 2026 που εκδόθηκαν στις 18 Μαρτίου και θα αποτελούν ίδιας κατηγορίας έκδοση και υπό το ίδιο πρόγραμμα με τις υφιστάμενες ομολογίες.

  Τα έσοδα από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, ενώ η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των νέων ομολογιών στο χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά ή σε κάποιο άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην ΕΕ.

  Όπως αναφέρεται στη σχετική εταιρική ανακοίνωση, "η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (η "ΔΕΗ") ανακοινώνει σήμερα ότι κατόπιν της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 19 Μαρτίου 2021 σχετικά με την αύξηση του ποσού του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου της, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 59, και το άρθρο 74 του νόμου 4548/2018 και το άρθρο 14 του νόμου 3156/2003, προτίθεται να προβεί σε έκδοση και προσφορά (η "Προσφορά") ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας €75 εκατομμυρίων, με επιτόκιο 3,875%, με ρήτρα αειφορίας (sustainability-linked bonds) και λήξη το 2026 (οι "Νέες Ομολογίες" ή οι "Ομολογίες"), με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά. Οι Νέες Ομολογίες θα διέπονται από τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπως οι ομολογίες με ρήτρα αειφορίας συνολικής ονομαστικής αξίας €650 εκατομμυρίων λήξεως  2026, οι οποίες εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ στις 18 Μαρτίου 2021 (οι "Υφιστάμενες Ομολογίες"), εκτός αν άλλως προβλέπεται στους όρους των Νέων Ομολογιών,  και θα αποτελούν ίδιας κατηγορίας έκδοση ("same class notes”) και υπό το ίδιο πρόγραμμα ("fungible notes”) με τις Υφιστάμενες Ομολογίες από κάθε άποψη συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, παραιτήσεων από δικαιώματα, τροποποιήσεων, εξαγορών και προσφορών προς απόκτηση (όπως αναφέρεται στο Ενημερωτικό Δελτίο για τις Νέες Ομολογίες). Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού. Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της Προσφοράς ούτε και το προαναφερθέν ύψος αυτής. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Νέων Ομολογιών στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  H HSBC Continental Europe S.A. και η Goldman Sachs Bank Europe SE ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank Α.Ε., Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank Α.Ε., J.P. Morgan AG, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC Continental Europe επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor).

  Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., 100% θυγατρική της, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 6,1 εκατομμύρια πελάτες. Για περισσότερα από 70 χρόνια, η ΔΕΗ είναι στην πρώτη γραμμή στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας και αναπόσπαστο μέρος του εξηλεκτρισμού της χώρας. Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ