Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 21-Μαρ-2021 08:14

  Νέα "ντρίπλα" της Greenhill ενόψει της κρίσιμης γ.σ. της Ελλάκτωρ

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Το "γάντι" στην πλευρά Reggeborgh και Λ. Μπόμπολα πετά η Greenhill Investments Limited, ζητώντας με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον Τύπο, τη διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Ελλάκτωρ σε 11 μέλη από 5 που είναι σήμερα.

  Αν και η πλευρά της Greenhill κάνει λόγο για "συναινετική" πρόταση, εν τούτοις προωθεί ως μέτοχος άνω του 25% στον όμιλο τη δυναμική της ενόψει της έκτακτης γ.σ. της 2ας Απριλίου, ζητώντας επί της ουσίας να αποκτήσει λόγο, προτείνοντας τη διεύρυνση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου από 5 μέλη που είναι σήμερα, σε έντεκα μέλη με τα έξι να ελέγχονται από την πλευρά της.

  Έχει προηγηθεί η ενημέρωση εκ μέρους της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ όσον αφορά την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ.ευρώ, με την πλευρά της Greenhill, να διατηρεί επιφυλάξεις. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η πλευρά Greenhill (των εφοπλιστών Μπάκου- Καϋμενάκη) ζητά μια απευθείας επικοινωνία με τους βασικούς μετόχους της Ελλάκτωρ, γεγονός που προοιωνίζεται μια διαβαθμισμένη διαπραγμάτευση.

  Στην "καντρίλια" που παίζετε ενόψει των ουσιαστικών αποφάσεων για την κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου, η πλευρά τη Greenhill θέτει εμμέσως ως όρο τη συμμετοχή της στη διοίκηση του ομίλου, προκειμένου να συμμετάσχει εμπράκτως στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Αφήνει δε αναπάντητο το ερώτημα, για το αν θα υποστηρίξει άνευ όρων την ΑΜΚ που προτείνει η διοίκηση του ομίλου, εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα της για διεύρυνση του δ.σ. του ομίλου.

  Στην "ανοικτή επιστολή" που δημοσίευσε, η Greenhill εκφράζει ανησυχίες για "την κατάσταση στην οποία έχει εμπλακεί η εταιρεία" και ζητά ευθέως από τους επίσης βασικούς μετόχους – Reggeborgh Invest και Λ. Μπόμπολα- "να προσέλθουν σε διάλογο πριν από την καταληκτική ημερομηνία της Παρασκευής 26 Μαρτίου" οπότε και θα προτείνει νέο Διοικητικό Συμβούλιο "προκειμένου να συμφωνήσουμε σε κοινή λύση".

  Σημειώνεται ότι η ζωτικής σημασίας κεφαλαιακή ενίσχυσης της Ελλάκτωρ, και ειδικότερα του κατασκευαστικού βραχίονα της ΄Ακτωρ, απαιτεί την έγκριση από τα 2/3 των μετόχων της εισηγμένης. Με βάση τους μετοχικούς συσχετισμούς για την επίτευξη του παραπάνω στόχου είναι απαραίτητη και η θετική ψήφος – και η συνακόλουθη εισφορά μετρητών- της Greenhil.

  Από την άλλη πλευρά, η πλευρά της Reggeborgh Invest διαμηνύει ότι θα παράσχει "φρέσκο" χρήμα στον όμιλο έναντι μελλοντικής εξόφλησης από την ΑΜΚ, θέτοντας τον πήχη των επιδιώξεων της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ