Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 20-Μαρ-2021 10:06

  Νέες επενδύσεις σε συγκροτήματα κατοικιών από την Άβαξ

  Νέες επενδύσεις σε συγκροτήματα κατοικιών από την Άβαξ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα 

  Στην κατασκευή δύο νέων οικιστικών συγκροτημάτων προχωρά μέσα στο β΄τρίμηνο του 2021 ο όμιλος Άβαξ, η διοίκηση του οποίου εκτιμά ότι η αγορά κατοικίας θα ανακάμψει μετά την πάροδο της πανδημίας και την επαναφορά της ζήτησης κυρίως από ξένους επενδυτές.

  Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει την ανέγερση 16 κατοικιών (συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ.) σε ιδιόκτητο ακίνητο στην περιοχή του Ελληνικού κοντά στο σταθμό του μετρό, πλησίον της Λ. Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου το συγκεκριμένο project έχει εμπορική αξία ύψους 6,5 εκατ.ευρώ.

  Παράλληλα, στον ίδιο χρόνο υπολογίζει την έναρξη εργασιών για τη δημιουργία ενός ακόμη συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών στις Καλύβες Χανίων. Ο όμιλος σχεδιάζει τη δημιουργία 20 διαμερισμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή με προσδοκώμενη αξία πωλήσεων της τάξης των 4,5 εκατ.ευρώ.

  Κατά τον πρόεδρο του ομίλου Άβαξ, κ. Χ. Ιωάννου η αγορά κατοικίας –ιδίως μέσω του προγράμματος Χρυσής Βίζα- παρά την κατάρρευση της το 2020 λόγω της πανδημίας, θα επιστρέψει δυναμικά τα επόμενα χρόνια, καθώς το ενδιαφέρον των ξένων αγοραστών παραμένει ενεργό.

  Πέρα από τα δρομολογημένα οικιστικά έργα, ο όμιλος διεκδικεί μαζί με τον αμερικανικό όμιλο Macklowe το διαγωνισμό για την κατασκευή και συνεκμετάλλευση του Πύργου Κατοικιών στο Ελληνικό.

  Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση των διαγωνισμών για τους δύο Πύργους που σχεδιάζει η Lamda Developmet ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου  και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε τόσο από εγχώριους παίκτες της αγοράς ανάπτυξης ακινήτων όσο και από διεθνείς ομίλους, ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν εκδηλώσει έως πρότινος ενδιαφέρον για projects στην ελληνική αγορά.

  Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, προβλέπεται να συσταθούν δύο εταιρείες ειδικού σκοπού (SPV), μια για κάθε πύργο. Στη μια θα έχει πλειοψηφικό ποσοστό η Lamda Development και στην άλλη ο συν-επενδυτής. Οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 και να αποπερατωθούν το 2025. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας πύργος – για τον οποίο η κοινοπραξία ΑΒΑΞ- Macklowe έχει καταθέσει προσφορά- θα έχει μόνο χώρους κατοικιών (Marina Residential Tower) , ενώ ο άλλος μικτή χρήση (γραφεία και κατοικίες). Η τρέχουσα διαγωνιστική διαδικασία που υλοποιείται με συμβούλους, την Deloitte και Savills εισήλθε πλέον στη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων, προκειμένου να καταρτιστεί η short list εκείνων που θα εισέλθουν στη φάση κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών. Η διαδικασία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών και η  τελική κατακύρωση των δύο διαγωνισμών για τα αντίστοιχα έργα και η ανάδειξη των προτιμητέων επενδυτών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς διμήνου.


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ