Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 19-Μαρ-2021 20:46

  Motor Oil Hellas: Υπερκάλυψη 5,1 φορές και απόδοση 1,9% στο ομόλογο

  Motor Oil Hellas: Υπερκάλυψη 5,1 φορές και απόδοση 1,9% στο ομόλογο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σημαντική ζήτηση κατέγραψε το ομόλογο της Motor Oil Hellas το οποίο συγκέντρωσε προσφορές άνω του 1 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η έκδοση να υπερκαλυφθεί κατά 5,1 φορές. 

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές που συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα ανήλθε σε 1019,31 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα η έκδοση να υπερκαλυφθεί κατά 5,1 φορές, γεγονός που καταδεικνύει ότι η εγχώρια αγορά ομολόγων μπορεί να σηκώσει κεφάλαια. 

  Η τελική απόδοση των ομολογιών ορίστηκε σε 1,9% και το επιτόκιο των ομολογιών σε 1,9% ετησίως. Συνολικά διατέθηκαν 200 χιλιάδες άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1000 ευρώ η κάθε μία με αποτέλεσμα να αντληθούν κεφάλαια ύψους 200 εκατ. ευρώ.

  Πάντα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι ομολογίες διατέθηκαν ως εξής: 147 χιλιάδες (73,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ιδιώτες επενδυτές και 53 χιλιάδες ομολογίες (26,5% επί του συνόλου των εκδοθεισών ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε ειδικούς επενδυτές.

  Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν 137 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν μέρος της επένδυσης του νέου συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, 20 εκατ. θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις στον κλάδο των ΑΠΕ, 39,4 εκατ. ευρώ θα καλύψουν ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης και 3,6 εκατ. είναι οι δαπάνες της έκδοσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ