Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 19:13

  Ελλάκτωρ: Πού και γιατί θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ

  Ελλάκτωρ: Πού και γιατί θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια της ΑΜΚ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Αναλυτικές πληροφορίες όσον αφορά την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 120,5 εκατ.ευρώ έδωσε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των αναλυτών, η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ.

  Σύμφωνα με τον CEO του ομίλου κ. Α. Ξενόφο, οι κεφαλαιακές ανάγκες της Άκτωρ θα απορροφήσουν την πλειονότητα των προς άντληση κεφαλαίων (100 εκατ. ευρώ), προκειμένου ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου να εξυγιανθεί.

  Πέραν της προτεινόμενης ΑΜΚ, η διοίκηση του ομίλου σχεδιάζει και αξιολογεί εναλλακτικά σενάρια ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να καλυφθούν οι άμεσες κεφαλαιακές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ.

  Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας επικεντρώνεται στην απεμπλοκή από ζημιογόνες δραστηριότητες στο εξωτερικό (πλην Ρουμανίας και Κατάρ), την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εγχώριους προμηθευτές αλλά και στον εξορθολογισμό του κόστους και την επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων στον τομέα των κατασκευών.

  Έτσι, προβλέπεται 45 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ να διατεθούν με στόχο να καλυφθούν υποχρεώσεις από δραστηριότητες του εξωτερικού, κυρίως αυτές που σχετίζονται με την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων (Αυστραλία) αλλά και 55 εκατ. ευρώ να καλύψουν υποχρεώσεις της στην ελληνική αγορά. Τα υπόλοιπα 20,5 εκατ. ευρώ θα καλύψουν επενδύσεις σε άλλους τομείς του ομίλου (ενέργεια, παραχωρήσεις, απορρίμματα κ.ά.

  Στόχος της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου είναι να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

  Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, οι επιχειρησιακοί τομείς της Ελλάκτωρ αναμένεται να επωφεληθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι σε θέση να επιδιώξουν σημαντικό ποσοστό από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε οι επιχειρησιακοί τομείς του Ομίλου συμπεριλαμβάνονται στους βιομηχανικούς κλάδους τους οποίους έχει θέσει σε προτεραιότητα το ταμείο (Υποδομές – Ενέργεια – Διαχείριση Αποβλήτων).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ