Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 07:37

  Το πλάνο που αύξησε τις πωλήσεις της Estée Lauder

  Το πλάνο που αύξησε τις πωλήσεις της Estée Lauder
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Η στροφή της Estée Lauder Hellas, της κοινής εταιρείας που αμερικανικού ομίλου με τον ελληνικό όμιλο Γρ. Σαράντη, και προς τις απευθείας πωλήσεις προϊόντων προς τους καταναλωτές (D2C) βοήθησαν τον τζίρο και την κερδοφορία της σε μια δύσκολη περίοδο.

  Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2020, η εταιρεία εμφάνισε υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη στα 6,59 εκατ. ευρώ από 3,23 εκατ. ευρώ και πωλήσεις ενισχυμένες κατά 6,05% στα 89,072 εκατ. ευρώ.

  Πορεία η οποία αποδίδεται από τη διοίκησή της στην ενίσχυση, κυρίως λόγω COVID-19, των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, στο λανσάρισμα νέων σημάτων και στην περαιτέρω επέκταση υφισταμένων καθώς και στις στοχευμένες προωθητικές ενέργειες.

  Σε ό,τι αφορά τις απευθείας πωλήσεις προς τους καταναλωτές μέσω του e-shop scarletbeauty.gr που ανήκει στην εταιρεία ΛΕΝΙΔΙ ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη, αυξήθηκαν το εξεταζόμενο διάστημα κατά 32,2% στα 3,321 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως ο ταξιδιωτικός τζίρος μέσω της Estée Lauder Travel Retailing INC υποχώρησε κατά 14,7% στις 952.810,36 ευρώ.

  Για την τρέχουσα οικονομική χρήση πηγές του ομίλου Σαράντη, εκτιμούν πως μέρος των απωλειών λόγω των συνεχόμενων lockdowns και των κλειστών καταστημάτων, θα απορροφηθούν από τις online πωλήσεις και από το επικείμενο άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων το οποίο τοποθετείται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  Η Estée Lauder Hellas είναι 100% θυγατρική της ELCA Cosmetics Ltd, της κοινής εταιρείας που ίδρυσε το 2001 η Estée Lauder Companies Inc. με τον όμιλο Σαράντη ο οποίος κατέχει ποσοστό 49% σε αυτή. Τον Ιούλιο του 2019 τα δύο μέρη αποφάσισαν την επέκταση της συμφωνίας έως το 2028. Βάσει εκείνης της συμφωνίας η Estée Lauder έχει το δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό της στην ELCA έως το 100%, εξαγοράζοντας τις μετοχές που κατέχει ο ελληνικός όμιλος, αυξάνοντας την συμμετοχή της σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της ELCA κατά τις ημερομηνίες 30 Ιουνίου 2021, 30 Ιουνίου 2024 και 30 Ιουνίου 2027, και κατά 9%, 25% και 15% αντίστοιχα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ