Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Μαρ-2021 10:49

  Aegean: Ώρα αποφάσεων για την ΑΜΚ των 60 εκατ. ευρώ

  Aegean: Ώρα αποφάσεων για την ΑΜΚ των 60 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ καλούνται να αποφασίσουν οι μέτοχοι της Aegean κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στις 12:00.

  Παράλληλα αναμένεται να δοθεί και η έγκριση για την  έκδοση τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) της εταιρείας, που θα αντιστοιχούν στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την ΑΜΚ, που θα διατεθούν στο ελληνικό δημόσιο.

  Αυτά είναι και τα δύο απαραίτητα βήματα που θα "ξεκλειδώσουν" την καταβολή της κρατικής ενίσχυσης των 120 εκατ. ευρώ, ως αντιστάθμισμα των ζημιών που υπέστη κατά το απαγορευτικό των πτήσεων που επιβλήθηκε την περασμένη άνοιξη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

  Παράλληλα, η εταιρεία κρίνει απαραίτητη την τροποποίηση ορισμένων όρων του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ που έλαβε το 2019 και για αυτό συγκάλεσε γενική συνέλευση των ομολογιούχων στις 24 Μαρτίου.

  Μεταξύ άλλων ζητά να αναπροσαρμοστεί το διάστημα κατά το οποίο υπολογίζονται οι χρηματοοικονομικοί δείκτες (financial covenants) αλλά και να αλλάξει η χρήση του 14% των καθαρών εσόδων από το ομολογιακό δάνειο προκειμένου να μπορεί να αξιοποιηθεί ως κεφάλαιο κίνησης.

  Σύμφωνα με την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου οι αλλαγές προτείνονται προκειμένου να συμβαδίζει η έκδοση με τα νέα  χρηματοοικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα της εταιρείας, αλλά και προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική η υλοποίηση της συμφωνίας της εταιρείας με το Ελληνικό Δημόσιο.

  "Η τροποποίηση αυτή διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση του ΚΟΔ, χωρίς να παραβιάζονται οι όροι του Προγράμματος ΚΟΔ και χωρίς η θέση των ομολογιούχων του ΚΟΔ να καθίσταται δυσμενέστερη.

  Η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας μέσω της Κρατικής Ενίσχυσης και της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου παρέχει κεφάλαια αναγκαία στην Εταιρεία για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που έχει υποστεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και να συνεχίσει ομαλά τη δραστηριότητά της, με στόχο την επάνοδό της σε καθεστώς κερδοφορίας, και, συνεπώς, δικαιολογεί την τροποποίηση ορισμένων περιοριστικών όρων του ΚΟΔ, η εφαρμογή των οποίων αποκλίνει από τον στόχο που εξυπηρετούν τα προαναφερθέντα μέτρα της Κρατικής Ενίσχυσης και της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

  Κώστας Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ