Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Μαρ-2021 11:09

  Πάνω από 6 φορές η κάλυψη στο ομόλογο της ΔΕΗ

  Γ. Στάσσης: Εκπτώσεις στα τιμολόγια και νέες υπηρεσίες εξυπηρέτησης από την ΔΕΗ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:17

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τις 6 φορές έφτασε η υπερκάλυψη του ομολόγου της ΔΕΗ, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ξεπερνώντας κάθε θετική πρόβλεψη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο upsize της έκδοσης, ενδεχομένως κατά 100 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αντλήσει ποσό της τάξης των 600 εκατ. ευρώ

  Υπενθυμίζεται ότι η πενταετής έκδοση της ΔΕΗ είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ και είναι συνδεδεμένη με την επίτευξη στόχων βιωσιμότητας (Sustainability Linked Bond). 

  Η υπερκάλυψη αλλά και η αυξημένη παρουσία ξένων θεσμικών ικανοποιούν το στόχο που είχε θέσει η ΔΕΗ να προσελκύσει ποιοτικούς επενδυτές και να "επανασυστηθεί" στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το ομόλογο να έχει θετική πορεία και στη δευτερογενή αγορά όπου θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται, το προσεχές διάστημα.

  Άλλωστε στόχος της ΔΕΗ είναι η πορεία του ομολόγου στη δευτερογενή αγορά να δημιουργήσει benchmark για πιθανές νέες εκδόσεις ομολόγων, που θα επιχειρήσει στο μέλλον η επιχείρηση, με στόχο ακόμη καλύτερη απόδοση.

  Σημειώνεται τέλος ότι σύμφωνα με την εικόνα που υπήρχε χθες η απόδοση του ομολόγου αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 4%.  
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ