Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Μαρ-2021 12:53

  Folli Follie: Αναβλήθηκε η Γ.Σ. ελλείψει απαρτίας

  Folli Follie: Αναβλήθηκε η Γ.Σ. ελλείψει απαρτίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie ελλείψει απαρτίας. Η επαναληπτική συνέλευση έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου. 

  Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξήςΜε τον προφυλακισμένο Δημήτρη Κουτσολιούτσου να κρατά, ως βασικός μέτοχος, ακόμη τα "κλειδιά” της Folli Follie, έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.00 η έκτακτη γενική συνέλευση της χειμαζόμενης εταιρείας με θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, στις 22 Μαρτίου. 

  Ωστόσο το κρίσιμο δεν είναι αν θα επιτευχθεί απαρτία σήμερα Τετάρτη αλλά ποια στάση θα τηρήσει ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, βασικός μέτοχος της Folli Follie, ο οποίος έχει ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης κατά την πρόσφατη συζήτηση της από το αρμόδιο Δικαστήριο. 

  Στην περίπτωση που καταψηφίσει το σχέδιο εξυγίανσης, πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως υπάρχει νομικός τρόπος, για να ξεπεραστεί το εμπόδιο. Αυτό μπορεί να γίνει με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου. Ο διορισμένος από το δικαστήριο ειδικός εντολοδόχος δύναται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και εν συνεχεία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων.

  Εφόσον, ανάψει το πράσινο φως και η γενική συνέλευση των μετόχων και η συμφωνία επικυρωθεί από το Πρωτοδικείο, ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Folli Follie με την αποδέσμευση των ακινήτων της από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος και άρα η απόδοση τους στην εταιρεία παγίων στοιχείων που θα ελέγχουν πλέον οι ομολογιούχοι.

  Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές.  Με βάση το σχέδιο αυτό η δραστηριότητα της FF αναμένεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022.

  Αλεξάνδρα Γκίτση 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ