Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Μαρ-2021 07:58

  Νέο logistics center αποκτά η Premia Properties

  Αυτό είναι το νέο deal στα logistics της Θεσσαλονίκης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Ένα ακόμη κέντρο logistics αναμένεται να αποκτήσει η Premia Properties (πρώην Pasal), πιθανότατα μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2021 –εφόσον το επιτρέψουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο της με επενδυτικά ακίνητα υψηλής ζήτησης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αποθήκη 9.000 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, ήδη μισθωμένη στην εταιρεία 3PL Διακίνησης, το οποίου η ετησιοποιημένη απόδοση (yield) εκτιμάται στο 8,2%.

  Πρόκειται για ακίνητο το οποίο σήμερα ανήκει στη ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές, συμφερόντων του κ. Ηλία Τσίκλου (βασικού μετόχου της Premia Properties με 19,5%) και το οποίο θα αγοραστεί από την εισηγμένη έναντι ποσού 4,8 εκατ. ευρώ.  

  Η παραπάνω μεταβίβαση αποτελεί "ουρά" διαδικασιών που συμπεριλαμβάνονταν και το ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησε η εισηγμένη.

  Πέρα από την παραπάνω προσθήκη, ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει την ενεργή αναζήτηση ακινήτων στους τομείς των logistics, γραφείων, κοινωνικών υποδομών (σχολεία, γηροκομεία κ.α.) αλλά και εσχάτως μεγάλων εμπορικών χώρων (big boxes), με εξασφαλισμένα μισθώματα και ισχυρούς tenants.

  Στόχος όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της εισηγμένης αλλά και ο βασικός της μέτοχος, Ηλίας Γεωργιάδης της Sterner Stenhus, είναι η Premia Properties να κλείσει το 2021 με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αποτίμησης της τάξης των 200 εκατ.ευρώ (65,9 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, με εκτιμώμενη αξία σήμερα στα 120 εκατ.ευρώ, μετά την ενσωμάτωση σειράς ακινήτων από τους βασικούς μετόχους και την απόκτηση νέων ακινήτων, όπως μισθωμένο κατάστημα).

  Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται στη φάση ανάθεσης μελετών για την μελλοντική αξιοποίηση υφιστάμενων ακινήτων που στην παρούσα φάση δεν παράγουν αποδόσεις. Πρόκειται αφενός για βιομηχανικό ακίνητο στον Ελαιώνα (το πρώην εργοστάσιο Soulis), οικόπεδο στο Λαύριο, έτερο οικόπεδο 80 στρεμμάτων στη Χαλκίδα αλλά και οικόπεδο με κτίσμα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, κοντά στην Εγνατία Οδό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παραπάνω ακίνητα αποτιμώνται συνολικά στα 11 εκατ.ευρώ, αξία που εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύει μόλις το 1/3 της εμπορεύσιμης, ακριβώς γιατί βρίσκονται στη φάση ωρίμανσης τους για μελλοντική ανάπτυξη (πιθανώς με τρίτο συνεργάτη) και αξιοποίηση.

  Όπως αναφέρθηκε και κατά την πρόσφατη έκτακτη γ.σ. των μετόχων της εταιρείας, μετά τις δύο αυξήσεις κεφαλαίου που ήδη έχει υλοποιήσει (που εξυγίαναν και τον ισολογισμό) προγραμματίζεται και νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το ύψος της οποίας θα ξεπεράσει τα 20 εκατ.ευρώ.

  Η νέα ΑΜΚ προγραμματίζεται εντός του α’ εξαμήνου του 2021, επιδιώκοντας παράλληλα την προσέλκυση τρίτων επενδυτών, γεγονός που κυοφορεί νέες συνεργασίες με ιδιοκτήτες ακινήτων στην εγχώρια αγορά, οι οποίοι δεν διαθέτουν στο core business τους την αξιοποίησης τους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ