Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 07:55

  Ελλάκτωρ: Μετατίθεται η άσκηση του call option για το 12,5% του Λ. Μπόμπολα

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Χρονική παράταση όσον αφορά την άσκηση του call option από την Reggeborgh Invest για την απόκτηση του μετοχικού ποσοστού που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας στον όμιλο Ελλάκτωρ έλαβαν οι δύο πλευρές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

  Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη διμερή συμφωνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, σήμερα έληγε τυπικά το περιθώριο άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς 26.882.023 μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου στην Ελλάκτωρ σε προσυμφωνημένη τιμή, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου του εισηγμένου ομίλου, ποσοστό που ανήκει στον κ. Λ. Μπόμπολα.

  Ο όμιλος Reggeborgh Invest κατέχει σήμερα άμεσα ποσοστό 14,17%  στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ ενώ η άσκηση του παραπάνω δικαιώματος θα είχε  ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής του στο 26,7218%.

  Παρ' όλα αυτά, οι δύο πλευρές λειτουργούν σε κοινό πλαίσιο, γεγονός που αποδεικνύεται από την ανάδειξη του κ. Λ. Μπόμπολα σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις στις θυγατρικές του ομίλου, μετά την επικράτηση της Reggeborgh κατά την τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 27η Ιανουαρίου, οπότε εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο.

  Έτσι, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Λ. Μπόμπολας διορίστηκε μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής Άκτωρ ενώ στα μέσα του ίδιου μήνα ως εκτελεστικό μέλος και νέος διευθύνων σύμβουλος στην Ηλέκτωρ.

  Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο, όπου διατηρούνται ανοικτές μετοχικές αντιπαραθέσεις με την πλευρά της Greenhill Investments Limited συμφερόντων των κ.κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου (κατέχει ποσοστό 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου με option απόκτησης ισάριθμου ποσοστού μετοχών έως τον Ιούλιο του2021), να επιμένει στην ανάκληση της νέας διοίκησης της Ελλάκτωρ.

  Πέρα από την άσκηση νομικών μέσων, ως γνωστόν η Greenhill Investments Limited έχει ζητήσει την σύγκληση έκτακτης γ.σ. των μετόχων της Ελλάκτωρ, με βασικό θέμα το παραπάνω αίτημα αλλά και τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος 10ετίας.

  Από την πλευρά της η διοίκηση της Ελλάκτωρ δρομολογεί τη σύγκληση της γ.σ. το αργότερο μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, όπου αναμένεται να θέσει ως κυρίαρχο θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ