Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 18:33

  Me 96,83% στη Forthnet η United Group μετά τη δημόσια πρόταση

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.20

  Στο 96,83% του μετοχικού κεφαλαίου θα διαμορφωθεί το ποσοστό της NewCo United, μέλους της United Group στη Forthnet μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών που απέκτησε κατά την Δημόσια Πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

  H περίοδος αποδοχής έληξε τη 1η Μαρτίου και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο ΧΑ κατατεθηκαν 158 δηλώσεις αποδοχής από μετόχους οι οποίοι προσέφεραν συνολικά 42.026.923 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 12,23% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. 

  Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερθεισών Μετοχών η United Group, συμφερόντων BC Partners θα κατέχει άμεσα και έμμεσα συνολικά 332.668.582 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 96,83% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet. 

  Σημειώνεται ότι το τίμημα που προσέφερε η United Group ανήλθε σε 0,3 ευρώ ανά μετοχή και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η καταβολή του θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Μαρτίου. 

  Η United Group ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς που της δίνει ο νόμος για την αγορά του συνόλου των μετοχών στην ίδια τιμή με αυτή που πραγματοποιήθηκε η Δημόσια Πρόταση . Μόλις ολοκληρωθεί και η διαδικασία της εξαγοράς η United Group θα ζητήσει την διαγραφή της Forthnet από το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

  Κώστας Κετσιετζής

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ