Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Μαρ-2021 14:36

  Ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Eurobank η HSBC

  Ανεβάζει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Eurobank η HSBC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε σύσταση αγοράς και νέα τιμή στόχο στα 0,75 ευρώ (από 0,60 ευρώ) προχώρησε η HSBC, καθώς οι αναλυτές της προβλέπουν ισχυρότερη κερδοφορία από την αναμενόμενη, αλλά και βελτίωση των κεφαλαίων της.

  Η άνοδος της τιμής στόχου κατά 25% στηρίζεται κυρίως στις προβλέψεις για αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας λόγω αύξησης των δανείων, τη μείωση του κινδύνου κεφαλαίων λόγω τιτλοποίησης και αποαναγνώρισης κόκκινων δανείων και στη δημιουργία υψηλού buffer για την απορρόφηση των όποιων ζημιών από τις τιτλοποιήσεις.

  Ειδικά για τα κόκκινα δάνεια, η HSBC κρίνει θετική την επίδραση της πρώτης τιτλοποίησης στο πλαίσιο Ηρακλή 1, ενώ η επέκταση του προγράμματος (Ηρακλής 2) θα διευκολύνει τη Eurobank για περαιτέρω μείωση κινδύνων στα κεφάλαιά της. Μάλιστα σημειώνει ότι οι τιτλοποιήσεις της Eurobank δεν προκάλεσαν σημαντικές απώλειες και ότι αυτές απορροφήθηκαν από τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου και τη λειτουργική κερδοφορία. Ταυτόχρονα, η Eurobank μειώνει ταχύτατα τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων

  Την ίδια στιγμή, αναμένεται αύξηση κερδοφορίας από περισσότερες χορηγήσεις, υψηλότερο επιτοκιακό περιθώριο και άνοδο των προμηθειών. Πρόκειται για παράγοντες κερδοφορίας που θα υποστηρίξουν τη λειτουργική κερδοφορία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Παράλληλα, η τράπεζα έχει λάβει υψηλές προβλέψεις που καλύπτουν τους κινδύνους από νέα γενιά κόκκινων δανείων ύστερα από τα μέτρα στήριξης όπως τα μορατόρια και τις επιδοτήσεις δανείων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ