Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 14:02

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Δημόσια Πρόταση για τη Forthnet

  Forthnet: Ανθεκτικό EBITDA στο 6μηνο παρά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Με επιτυχία φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση του ομίλου United Group της BC Partners για την εξαγορά του 100% της Forthnet.

  Η περίοδος αποδοχής της πρότασης για εξαγορά από τη εταιρεία NewCo United Group των μετοχών της Forthnet που δεν κατέχει, με αντάλλαγμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή, εξέπνευσε χθες 1η Μαρτίου.

  Στόχος της United Group ήταν να συγκεντρώσει ποσοστο άνω του 95% για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εξόδου της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά την περίοδο υποβολής της πρότασης η United Group κατείχε ποσοστό 84,6% και οι επόμενοι μεγαλύτεροι μέτοχοι ήταν η Massar Investments από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με ποσοστό 7,24% και η Vodafone με 4%.

  Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο παραπάνω μέτοχοι αποδέχθηκαν την πρόταση, οπότε η United Group ελέγχει πλέον το απαιτούμενο ποσοστό. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έξοδο της Forthnet από το ταμπλό, είκοσι χρόνια μετά από τη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Σε πρώτη φάση, το βάρος της νέας διοίκησης αναμένεται να πέσει στη Nova με την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης κατόπιν ζήτησης (on demand). Οπως ακόμη επισημαίνεται στο ενημερωτικό δελτίο, αναμένεται περαιτέρω ενδυνάμωση της δυνατότητας παροχής υπηρεσιών περιεχομένου σε άλλα μέσα (π.χ. Διαδίκτυο και κινητή τηλεφωνία).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ