Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 27-Φεβ-2021 11:05

  Ελλάκτωρ: Τι απαντά η πλευρά Reggeborgh στο αίτημα των εφοπλιστών

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μετόχων ανοίγει το αίτημα των εφοπλιστών Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με βασικά αιτήματα την ανάκληση της σημερινής διοίκησης και διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος…10ετίας στην Ελλάκτωρ.

  Το αίτημα κατατέθηκε έναν μόλις μήνα μετά την έκτακτη γενική συνέλευση του ομίλου, στην οποία επικράτησε η πλευρά του ολλανδικού fund της Reggeborgh – με ευρεία οι δύο στήριξη από τους μετόχους της Ελλάκτωρ- εκλέγοντας νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο στελεχώθηκε με πρόσωπα που ήδη είχε προτείνει.

  Ως εκ τούτου, η πλευρά Reggeborgh κάνει λόγο για "επικίνδυνες αστειότητες" εκ μέρους των εφοπλιστών, επισημαίνοντας πως η κατάληξη της μετοχικής αναμέτρησης σε μια νέα έκτακτη γ.σ. θα είναι και πάλι υπέρ των συμφερόντων της. Επισημαίνει δε πως η πρωτοβουλία των μετόχων-εφοπλιστών δεν λαμβάνει υπόψη "τις πραγματικές ανάγκες του ομίλου Ελλάκτωρ".

  Υπενθυμίζεται ότι η Greenhill Investments Limited  συμφερόντων των κ.κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου κατέχει ποσοστό 16,95% του μετοχικού της κεφαλαίου της Ελλάκτωρ και μέσω σχετικής συμφωνίας με την μέτοχο Pemanoaro Ltd, ελέγχει επιπλέον 8,63% των δικαιωμάτων ψήφου.  Υπενθυμίζεται ότι πριν την υποβολή του εν λόγω αιτήματος σύγκλισης γ.σ., η πλευρά της Greenhill Investments είχε καταθέσει αγωγές, ζητώντας και πάλι την ανάκληση της σημερινής διοίκησης της Ελλάκτωρ. Επισήμως δε η διοίκηση της εισηγμένης είχε χαρακτηρίσει τις παραπάνω νομικές ενέργειες "ως απαράδεκτες και αβάσιμες".

  Η κλιμάκωση των κινήσεων εκ μέρους της πλευράς των εφοπλιστών έρχεται σε μια περίοδο όπου ο όμιλος Ελλάκτωρ ανασυγκροτείται τόσο διοικητικά (με την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις θυγατρικές του), όσο και επιχειρησιακά, καθώς δρομολογείται μεγάλη –και απαραίτητη – αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, την οποία η πλευρά Reggeborgh διαμηνύει ότι υποστηρίζει πλήρως.

  *Διαβάστε ακόμα:

  -Ελλάκτωρ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση ζητούν Μπάκος - Καϋμενάκης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ