Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Φεβ-2021 18:20

  Γεωργόπουλος (Πειραιώς): H μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πειστούν οι εργαζόμενοι για τα οφέλη της μακροχρόνιας αποταμίευσης

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O θεσμός των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) είναι για τον εργαζόμενο ένα αποτελεσματικό εργαλείο μακροχρόνιας αποταμίευσης, ενώ είναι θετικό και για τον εργοδότη, αφού ενισχύει την πιστότητα και τη δέσμευση των εργαζομένων, ανέφερε ο Γιώργος Γεωργόπουλος, ανώτερος γενικός διευθυντής, Group Human Resources της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ο κ. Γεωργόπουλος επισήμανε ότι τα οφέλη είναι σημαντικά και για το κράτος, καθώς, παρότι φαίνεται να χάνει φορολογικά έσοδα, στην πραγματικότητα με το θεσμό διασφαλίζονται καλύτερες συνταξιοδοτικές απολαβές για τους πολίτες.

  Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς ιδρύθηκε πρόσφατα και είναι το πρώτο ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης στον τραπεζικό κλάδο. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος, το προσωπικό της Τράπεζας το αντιλαμβάνεται ως εξαιρετική παροχή, αναγνωρίζοντας ότι η συμμετοχή στο Ταμείο αποτελεί μακροχρόνια αποτελεσματική αποταμίευση για τον εργαζόμενο. "Ο Όμιλος Πειραιώς φροντίζει μακροπρόθεσμα τους ανθρώπους του, καθώς αναγνωρίζει έμπρακτα ότι η δέσμευση τους εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του", είπε χαρακτηριστικά.

  "H μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πειστούν οι εργαζόμενοι για τα οφέλη της μακροχρόνιας αποταμίευσης, καθώς είναι ανθρώπινο να μας δημιουργεί ανασφάλεια η αποξένωση από τα χρήματά μας", είπε ο κ. Γεωργόπουλος, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση των χαμηλών επιτοκίων και με την συντηρητική επενδυτική πολιτική που ακολουθούν τα ΤΕΑ, οι αποδόσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.

  Πρέπει να πείσουμε τους εργαζομένους ότι αξίζει η μακροχρόνια αποταμίευση, τόνισε ο επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας Πειραιώς και διατύπωσε την πρόταση να ενταχθεί στο θεσμό η δυνατότητα να υπάρχουν διαφορετικές επενδυτικές προσεγγίσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του εργαζομένου.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ