Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Φεβ-2021 19:01

  Ευ. Μυτιληναίος: Υψηλές ελπίδες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα  το 2021

  Ευ. Μυτιληναίος: Υψηλές ελπίδες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα  το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Για το 2021 έχουμε υψηλές ελπίδες και πολλή ενέργεια μεταφορικά και κυριολεκτικά ώστε να παράγουμε πολύ καλά αποτελέσματα, οι επενδυτικές μας μηχανές δουλεύουν στο φουλ σε αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε προ ολίγου ο Ε. Μυτιληναίος κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του 2020. Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι οι θετικές χρηματοροές σε συνδυασμό με την ευχέρεια της εταιρείας να απευθυνθεί στις αγορές για κεφάλαια δίνουν τη δυνατότητα για νέες κινήσεις εξαγορών. Σχετικά με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για τη ΛΑΡΚΟ, ενώ αναμένεται πως θα εξελιχθεί και ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. 

  Ο κ. Μυτιληναίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τομέα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τον οποίο υπάρχουν υψηλές προσδοκίες ενώ ανέφερε ότι το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς (Target Model) θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρει την ισορροπία του και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. 

  Για την αγορά του αλουμινίου ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στη ζήτηση αλλά στο πόσο ανταγωνιστικό είναι το κόστος παραγωγής και στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις. Η περαιτέρω μείωση του κόστους του αλουμινίου είναι ένας συνεχής αγώνας ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε εξάλλου τη δέσμευση ότι μέχρι το 2030 όλα τα εργοστάσια της εταιρείας θα τροφοδοτούνται με ενέργεια από ΑΠΕ. 

  Ο ίδιος προανήγγειλε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ και της Αποθήκευσης όπου σύντομα θα παρουσιαστούν τα νέα πλάνα της εταιρείας.

  Στον κατασκευαστικό τομέα, το ανεκτέλεστο ανέρχεται σε 1 δισ., ενώ 500 εκατ. ευρώ αφορούν το ανεκτέλεστο σε έργα ΑΠΕ και αποθήκευσης, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα που αναπτύσσει η εταιρεία για δικό της λογαριασμό. 

  Τέλος για τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη ΔΕΗ για τα τιμολόγια ρεύματος ανέφερε ότι προχωρούν καλά και εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα.

  Διαβάστε τώρα

  Μυτιληναίος: Στα €129 εκατ. ανήλθαν τα καθαρά κέρδη το 2020

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ