Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Φεβ-2021 08:10

  Η προοπτική της Intralot Inc. έως το 2024 και οι ομολογιούχοι

  Η προοπτική της Intralot Inc. έως το 2024 και οι ομολογιούχοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Πέννυς Κούτρα

  Κύκλο εργασιών 168 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA της τάξης των 74 εκατ. ευρώ εκτιμάτε ότι θα έχει το 2024 η Intralot Inc, η αμερικανική θυγατρική του ομίλου Intracom, η οποία αποτελεί το κυρίαρχο asset για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρεών ύψους 750 εκατ. ευρώ, που επιδιώκει η διοίκηση του ομίλου με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

  Μετά τη λήξη της δημόσιας περιόδου αποδοχής της πρότασης της προς τους κατόχους ομολογιών λήξης 2021, η οποία συγκέντρωσε την αποδοχή του 82,62% αυτών, η εταιρεία σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτή συνεχίζει τη διαδικασία προκειμένου να συμπληρώσει το απαιτούμενο 90% για την επιτυχή ολοκλήρωση της, που αφενός θα αποτρέψει το default αλλά και θα επιτρέψει στην Intralot Inc να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη βρίσκεται υπό εξέταση από τους νομικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους (Houlihan Lockey και Axia Ventures) εναλλακτική πρόταση, που θα αποφεύγει την προσφυγή σε δικαστική διευθέτηση, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις την προσεχή εβδομάδα.

  Όσον αφορά την Intralot Inc, η οποία υπολογίζεται ότι έκλεισε τη χρήση του 2020 με κύκλο εργασιών της τάξης των 138 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA της τάξης των 54 εκατ. ευρώ, ο μητρικός όμιλος έχει προϋπολογίσει σημαντική εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.

  Ειδικότερα, η αμερικανική θυγατρική σκοπεύει να αξιοποιήσει τις νέες ψηφιακές λύσεις και την τεχνολογία της για να αυξήσει τη διείσδυση στην αγορά των ΗΠΑ. Ο τομέας των αθλητικών στοιχημάτων προβλέπεται να είναι ένας από τους κύριους μοχλούς της μελλοντικής ανάπτυξης, λόγω  της αύξησης των πρόσφατα εξασφαλισμένων συμβολαίων στο Νιού Χάμσαϊρ, την Ουάσιγκτον και τη Μοντάνα. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας διαβλέπει  πιθανές νέες ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτειών όπου η Ιntralot Inc έχει yfist;amenhθΈΣΗυπάρχουσες σχέσεις.

  Η συνεισφορά των υφιστάμενων συμβάσεων αθλητικών στοιχημάτων στα έσοδα αναμένεται να αυξηθεί από 1 εκατομμύριο ευρώ το 2020 σε 49 εκατ. ευρώ το 2024, ενώ τα κέρδη η συνεισφορά στα κέρδη EBITDA προβλέπεται να αυξηθεί από 4 εκατ. ευρώ το  2020 σε 23 εκατ. ευρώ το  2024. Τα νέα συμβόλαια αθλητικών στοιχημάτων αναμένεται να επιτύχουν έσοδα 19 εκατ. ευρώ και 9 εκατ. ευρώ του EBITDA, αντίστοιχα, έως το  2024. Για να επιτευχθούν οι προβλέψεις της εταιρείας, το capex και οι επενδύσεις σε αθλητικά στοιχήματα εκτιμώνται σε 16 εκατ. ευρώ μεταξύ του έτους 2020 έως 2024.

  Ο τομέας των λαχειοφόρων αγορών αναμένεται να φθάσει τα 137 εκατ. ευρώ των εσόδων και των 58 εκατ. ευρώ του EBITDA το  2020 και τα 119 εκατ. ευρώ των εσόδων και τα 51 εκατομμύρια ευρώ του EBITDA έως το  2024. Η συντήρηση, η ανανέωση και τα νέα συμβόλαια για λαχειοφόρους αγορές αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε 52 εκατ. ευρώ  έως το 2024. Η Intralot Inc. έχει εντοπίσει τέσσερις νέες πιθανές ευκαιρίες αθλητικών στοιχημάτων και συμβόλων λαχειοφόρων αγορών στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί κατά πιθανότητα σταθμισμένης βάσης στις προβολές. Η eταιρεία έχει επίσης εντοπίσει μια σειρά από επιπλέον ευκαιρίες που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και συνεπώς δεν έχουν ενσωματωθεί στις προβολές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ