Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 08:56

  Κοντά στην ολοκλήρωση το deal ΔΕΗ – RWE για τις ΑΠΕ

  Κοντά στην ολοκλήρωση το deal ΔΕΗ – RWE για τις ΑΠΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Εντός των επόμενων 2 έως 3 εβδομάδων αναμένεται να έχει εγκριθεί από τα ΔΣ της ΔΕΗ και της γερμανικής RWE η συμφωνία των δύο εταιρειών για συνεργασία στον τομέα των ΑΠΕ.

  Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η συμφωνία έχει ουσιαστικά οριστικοποιηθεί και προβλέπει ότι η κάθε πλευρά θα εισφέρει έως 1 GW αδειοδοτημένων έργων τα οποία και θα αναπτύξει από κοινού η ελληνογερμανική κοινοπραξία.

  Ειδικότερα η ΔΕΗ αναμένεται να εισφέρει νέα αδειοδοτημένα έργα από τη δεξαμενή του pipeline των έργων που διαθέτει, ενώ η RWE φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση αντίστοιχων έργων που θα εισφέρει με τη σειρά της στο κοινό σχήμα. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για φωτοβολταϊκά έργα, αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και αιολικά project.

  Στόχος της συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί μία κοινή εταιρεία, η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το ερχόμενο καλοκαίρι και η οποία θα υλοποιήσει τα έργα που θα εισφέρουν οι δύο πλευρές στη σύμπραξη.

  Στο επίκεντρο της συνεργασίας ΔΕΗ-RWE βρίσκεται η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα υπάρξει ανάπτυξη έργων και σε άλλες περιοχές της χώρας.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και των διοικήσεων της ΔΕΗ και της RWE, στην οποία επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για τη συνεργασία αλλά και για την επένδυση στην Ελλάδα από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι η RWE αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρείες της Ευρώπης, η οποία εμφανίζει ισχυρή εξάρτηση από το λιθάνθρακα.

  Όπως και η ΔΕΗ, η RWE βρίσκεται σε διαδικασία στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επικεντρώνοντας τις επενδύσεις της σε πράσινες τεχνολογίες και ενισχύοντας την παρουσία της στις ΑΠΕ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ