Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιαν-2021 15:57

  Κλειστά όλα τα ZARA στις "κόκκινες" περιοχές

  zara1
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση 

  Να μην ανοίξει τα φυσικά καταστήματα του δικτύου του που βρίσκονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, δηλαδή να μη λειτουργήσει με τη μέθοδο του click in a shop -πρόκειται για αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού και χρονόμετρο-, αποφάσισε ο όμιλος Inditex (aka ZARA, Pull&Bear, Bershka, κ.ά.), όπως επιβεβαίωσαν στελέχη του στο Capital.gr.

  Τα καταστήματα της Inditex που βρίσκονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου όπως είναι η Αττική, θα εξυπηρετούν τους καταναλωτές μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων του δικτύου και μέσω του click away. Ακόμη όμως και το click away έχει διαφορά σε σχέση με τους άλλους λιανέμπορους και αυτό γιατί οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις παραγγελίες τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά και τις πληρωμές αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά προκειμένου να πάνε να παραλάβουν με ραντεβού το εμπόρευμα έξω από το κατάστημα. 

  Ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της χώρας, που τζιράρει άνω των 550 εκατ. ευρώ (στοιχεία με βάση τους ισολογισμούς του 2019), ήταν από τους κερδισμένους των προηγούμενων δύο εβδομάδων όταν επιτράπηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επί της ουσίας χωρίς κανέναν περιορισμό. Παρ' όλα αυτά αποφάσισε να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίδεται να λειτουργεί έστω και με το υβριδικό μοντέλο του click in a shop εκτιμώντας ότι το κόστος λειτουργίας θα είναι πολύ υψηλότερο από οποιοδήποτε κέρδος ενώ μπορεί να καλύψει τη ζήτηση και μέσω των e-shops του. Στην Ελλάδα ο ισπανικός όμιλος Inditex δραστηριοποιείται με 7 αλυσίδες οι οποίες διαθέτουν αθροιστικά δίκτυο άνω των 165 καταστημάτων στο οποίο απασχολούνται 3.956 εργαζόμενοι (επίσημα στοιχεία 2019).

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ