Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 19:21

  Εθνική Τράπεζα: Αίτηση για ένταξη του Frontier στον "Ηρακλή"

  Εθνική Τράπεζα: Αίτηση για ένταξη του Frontier στον "Ηρακλή"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία "Frontier", συνολικής λογιστικής αξίας 6,1 δισ. ευρώ έχει ξεκινήσει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της. 

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η Τράπεζα υπέβαλε σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2021, αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγύησης "ΗΡΑΚΛΗΣ” βάσει του Ν. 4649/2019. Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως 3,31 δισ. ευρώ. 

  Η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  Όπως αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών η ΕΤΕ είναι το τέταρτο σε σειρά πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα "Ηρακλής".

  Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, τρεις μήνες πριν από τη λήξη του προγράμματος "Ηρακλής", επιτυγχάνεται μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 27 δισ. ευρώ, μέσα σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νόμου και με τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, συμπληρώνει το υπουργείο Οικονομικών. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ