Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 07:50

  Ποια είναι η ολλανδική Reggeborgh που "κέρδισε" τη μάχη στον Ελλάκτωρα

  Ποια είναι η ολλανδική Reggeborgh που "κέρδισε" τη μάχη στον Ελλάκτωρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δανάης Μαραγκουδάκη

  Ένας από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, ένας Ολλανδός επιχειρηματίας με εξοχικό στην Κέρκυρα και μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα συνθέτουν μια γενική εικόνα της επενδυτικής εταιρείας που πριν λίγα 24ωρα έκανε άνω κάτω τη Γενική Συνέλευση του Ελλάκτωρα. Ποια είναι λοιπόν η ολλανδική Reggeborgh Invest; 

  Η Reggeborgh ιδρύθηκε το 1991 ως το επενδυτικό όχημα του ομίλου VolkerWessels. Η κατασκευαστική Wessels ιδρύθηκε το 1933 από τον Arend Wessels.

  Το 1968 ο γιος του, Dik Wessels, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας και μαζί με τον αδερφό του Herman δημιούργησαν την VolkerWessels που μετατράπηκε σε έναν πολυεθνικό όμιλο με πάνω από 120 θυγατρικές εταιρείες και περισσότερους από 16.000 εργαζόμενους.

  Μάλιστα, οι κόρες του Dik Wessels (Gerita και Inge) κατέχουν την τρίτη θέση της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων στην Ολλανδία με περιουσία 3,6 δισ. ευρώ.

  Η VolkerWessels δραστηριοποιείται στους τομείς των κατασκευών, της ανάπτυξης ακινήτων, των υποδομών, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και των προμηθειών και των θαλάσσιων υπηρεσιών. Το 2019, τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε περίπου 6,64 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

  Η επενδυτική Reggeborgh, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, εστιάζει σε στρατηγικές και μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Οι δραστηριότητές της επεκτείνονται σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στον κλάδο των υποδομών, κατασκευών, ακινήτων, τηλεπικοινωνιών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιατρικής έρευνας και αλλού. Τα συνολικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η επενδυτική ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ έχει τοποθετηθεί σε πάνω από 20 μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

  Reggeborgh και επενδύσεις στην Ελλάδα

  Επικεφαλής της Reggeborgh Invest είναι ο Henry (Hendrikus) Holterman, γαμπρός του μεγιστάνα Dik Wessels που απεβίωσε τον Νοέμβριο του 2017. Ο Holterman έχει στην ιδιοκτησία του ένα εξοχικό σπίτι στην Κέρκυρα το οποίο επισκέπτεται συχνά, ενώ είναι και Επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στο νησί. 

  Οι βασικές επενδύσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το ποσοστό 30,2562% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τον Μάρτιο του 2019 και το 26,7218% στον Ελλάκτωρα από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ η Reggeborgh αποτελεί και χορηγό της πλατφόρμας Orange Grove για την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας. 

  Σύμφωνα με συνεργάτες της Reggeborgh, "η Ελλάδα αποτελεί έναν πολύ ενδιαφέροντα προορισμό για την επενδυτική εταιρεία και γι’ αυτό έχουν έρθει και τοποθετούνται στρατηγικά στη χώρα".

  Όπως αναφέρουν, "δεν πρόκειται για μια πρόσκαιρη αξιοποίηση κάποιας ευκαιρίας αλλά πιστεύουν στις αναπτυξιακές δυναμικές της χώρας. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν τοποθετηθεί με πολλά λεφτά σε δύο μεγάλες εταιρείες, ενώ έχουν ανοιχτές και άλλες υποθέσεις σε άλλους τομείς, όπως τα δίκτυα νέας γενιάς".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ