Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 18:06

  Νέα μεγάλη επένδυση της Elvalhalcor

  Νέα μεγάλη επένδυση της Elvalhalcor
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.56

  Την παραγγελία μιας νέας πλήρως αυτοματοποιημένης γραμμής βαφής στον τομέα έλασης αλουμινίου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Elvalhalcor. Η νέα επένδυση έρχεται σε συνέχεια της ένταξης σε πλήρη λειτουργία του νέου σύγχρονου τετραπλού θερμού ελάστρου tandem τον Δεκέμβριο 2020 και της παραγγελίας, στο πλαίσιο υλοποίησης της 2ης φάσης του επενδυτικού σχεδίου, ενός νέου ψυχρού ελάστρου έξι ραούλων. Πιο συγκεκριμένα η Elvalhalcor αποφάσισε την επέκταση της υφιστάμενης υποδομής των γραμμών βαφής και προλίπανσης στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας στα Οινόφυτα με την παραγγελία μιάς πλήρως αυτοματοποιημένης νέας γραμμής βαφής.  

  Η επένδυση αυτή ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για βαμμένα προϊόντα αλουμινίου και στις διεθνείς τάσεις, για ελαφριές, ανακυκλώσιμες συσκευασίες αλουμινίου, καθώς και για ανθεκτικά, ασφαλή, ανακυκλώσιμα  και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά δόμησης και κατασκευών. 

  Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι γενικά η χρήση του αλουμινίου, το οποίο είναι βιώσιμο και ανακυκλώσιμο πράσινο μέταλλο, εμφανίζει μεγάλη αύξηση όπως και η ζήτηση για συσκευασίες αλουμινίου. Η νέα γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα στην  Elvalhalcor να μπορεί να ανταποκριθεί και να καλύψει τις νέες αυξημένες ανάγκες της αγοράς. 

  Η νέα γραμμή βαφής, θα λειτουργεί με ταχύτητα 200 μέτρα/λεπτό και θα είναι σε θέση να βάφει ρόλους αλουμινίου μεγάλου πλάτους έως και 2.050 χιλιοστών, ενισχύοντας την παραγωγική δυναμικότητα του τομέα έλασης αλουμινίου – ΕΛΒΑΛ. Θα μπορεί να παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα καλύπτοντας τις ανάγκες για υψηλών απαιτήσεων λακάρισμα, όπως για παράδειγμα για τα καπάκια των συσκευασιών αναψυκτικών. Υπογραμμίζεται ότι η Elvalhalcor έχει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στην επίστρωση βαφής, στη διαδικασία επεξεργασίας βαμμένων επιφανειών καθώς και στην αντιστοίχιση αποχρώσεων. Διαθέτει τεχνογνωσία που σε συνδυασμό με το ευρύ φάσμα αποχρώσεων λακών, της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει απαιτήσεις κορυφαίων πελατών στην αγορά συσκευασίας τροφίμων όσο και για εξειδικευμένες απαιτήσεις αρχιτεκτονικής για υλικά δόμησης και κατασκευών. Σε κάθε περίπτωση η νέα επένδυση θα δώσει στην Elvalhalcor τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα. 

  Όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας η νέα γραμμή βαφής επιβεβαιώνει τη δέσμευση του τομέα έλασης αλουμινίου- ΕΛΒΑΛ της ELVALHALCOR, για βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις αλουμινίου που απευθύνονται στις αγορές συσκευασίας αναψυκτικών και τροφίμων και εδραιώνει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες βιομηχανίες έλασης αλουμινίου παγκοσμίως με σημαντική συμβολή στην αλυσίδα αξίας του αλουμινίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ