Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 11:23

  Αναβολή της Γ.Σ. της Ελλάκτωρ ζητά η Invesco

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:30

  Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε η Invesco, μέτοχος της Ελλάκτωρ, με την οποία ζητά να αναβληθεί η γενική συνέλευση μετόχων, μέχρι να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν υπάρχει συγκέντρωση στον κλάδο των κατασκευών ή όχι στην περίπτωση που αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας το προτεινόμενο από την Reggeborgh, διοικητικό συμβούλιο. 

  Η αίτηση θα εκδικαστεί αύριο πρωί, πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης μετόχων που είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική εταιρική ανακοίνωση: "Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι νωρίτερα σήμερα η εταιρεία INVESCO FINANCE S.A., μέτοχος 5,0002% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με αυτοτελές αίτημα προσωρινής διαταγής κατά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. ζητώντας την αναβολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Τετάρτη 27.1.2021.

  Η συζήτηση για το αίτημα προσωρινής διαταγής έχει οριστεί για την Τετάρτη 27.1.2021 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών". 

  Το σκεπτικό των αιτούντων είναι να αναβληθεί η Γενική Συνέλευση μέχρι η Επιτροπή Ανταγωνισμού να αποφασίσει ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρείας. Αν υπάρχει ζήτημα συγκέντρωσης  η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να λάβει σχετική απόφαση, σημειώνουν κύκλοι προσκείμενοι στην πλευρά της Invesco, συμφερόντων Δ. Μπάκου και Γ. Καϋμενάκη. 

  Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η αλλαγή διοίκησης ανοίγει τον δρόμο σε ανταγωνιστές της Ελλάκτωρ να προσφύγουν εναντίον της συμμετοχής του ομίλου σε μεγάλους διαγωνισμούς, όπως αυτός της Εγνατίας Οδού. 

  Από την άλλη πλευρά κύκλοι προσκείμενοι στη Reggeborgh σχολιάζουν ότι η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων αποτελεί δήλωση αποδοχής ήττας από την πλευρά της Invesco, η οποία μάλιστα προκαλεί κακό στην εταιρεία. Σημειώνουν ακόμη ότι η Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί και η εταιρεία θα αλλάξει εποχή.

  Διαβάστε ακόμη

  Ελλάκτωρ: Ο Ι. Κατσούδας κοινός εκπρόσωπος αδελφών Καλλιτσάντση - Μπάκου - Καϋμενάκη στη Γ.Σ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ