Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 12:29

  Ελλάκτωρ: Τι απαντά για το "μπλοκάρισμα" λογαριασμών της ΑΚΤΩΡ

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση σε αναφορές που έγιναν σε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο της 24ης Ιανουαρίου περί "μπλοκαρίσματος" λογαριασμών της ΑΚΤΩΡ δίνει, με ανακοίνωσή της, η Ελλάκτωρ, με σκοπό, όπως σημειώνει, την αποκατάσταση των πραγματικών διαστάσεων του συγκεκριμένου ζητήματος.

  Πιο ειδικά, η εταιρεία διευκρινίζει ότι:

  "Το συγκεκριμένο θέμα αφορά σε ενέργειες που έχει εκκινήσει από το 2014 η ιταλική εταιρεία Cimolai κατά των υπολοίπων μελών της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ -- Al Darwish Engineering WLL (Κατάρ) - Cybarco Ltd (Κύπρος), για έργο στο Διεθνή Αερολιμένα της Ντόχα στο Κατάρ.

  Στις 17 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από διάφορες διαιτητικές αποφάσεις που μεσολάβησαν, έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση που είχε καταθέσει η Cimolai για αναγνώριση και εκτέλεση παλαιότερων αποφάσεων και κρίθηκαν εκτελεστές διαιτητικές αποφάσεις κατά της ΑΚΤΩΡ, για την είσπραξη ποσού €2.111.258,01. Παρά το γεγονός, ότι η οφειλή αφορά συνολικά στην προαναφερθείσα κοινοπραξία, στην οποία η ΑΚΤΩΡ μετέχει με ποσοστό 36%, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021, περισσότερο από ένα μήνα δηλαδή μετά την παραπάνω απόφαση, η Cimolai επέλεξε να προχωρήσει σε συντηρητική κατάσχεση του ποσού των €2.111.258,01 μόνο από την ΑΚΤΩΡ.

  ΗΑΚΤΩΡ δηλώνει πως έχει ήδη μεριμνήσει για την άμεση καταβολή του συγκεκριμένου ποσού τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την τυπική αποκατάσταση του προσωρινού ζητήματος των λογαριασμών της, επιφυλασσόμενη παράλληλα προφανώς παντός νομίμου δικαιώματός της".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ