Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 13:48

  Δήμος Αθηναίων και Prodea: Ο λόφος του Στρέφη "επιστρέφει" ξανά στους κατοίκους της Αθήνας

  Δήμος Αθηναίων και Prodea: Ο λόφος του Στρέφη "επιστρέφει" ξανά στους κατοίκους της Αθήνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Επιστρέφει" ξανά στους κατοίκους της Αθήνας ο λόφος του Στρέφη, μετά από χρόνια εγκατάλειψης αυτού του σημαντικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Δήμος Αθηναίων και Prodea Investments, η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε real estate στην Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε ο λόφος του Στρέφη να ξαναγίνει τόπος περιπάτου και αναψυχής, να ανακτήσει το χαμένο του ρόλο και την ταυτότητά του.

  Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου" του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιείται με τη συμμετοχή φορέων, ιδρυμάτων, ιδιωτών και κατοίκων και γίνεται το εργαλείο υλοποίησης αυτής της ριζικής ανάπλασης του λόφου. 

  Είναι το πρόγραμμα που έως σήμερα, έχει δώσει τη δυνατότητα στην Αθήνα, να αξιοποιήσει, να αναβαθμίσει και να δημιουργήσει χώρους που έχει ανάγκη η πόλη, δίνοντας τη δυνατότητα στον δήμο, να θέτει τα δεδομένα, να σχεδιάζει και να ελέγχει τις παρεμβάσεις, να μειώνει το κόστος τους και παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία με όλους εκείνους που συμμετέχουν, να αποδίδει άμεσα στην πόλη έργα και χώρους αξιοπρεπείς και αναβαθμισμένους.

  Η συνεργασία

  Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χορηγία εκ μέρους της Prodea, που περιλαμβάνει το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, τις οποίες εποπτεύει και συντονίζει ο δήμος των Αθηναίων, ορίζοντας το πλαίσιο των ενεργειών, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
   
  Η συμμετοχή της "PRODEA Investments" στο πρόγραμμα θα συμβάλλει στο να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, να επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και να γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή.

  Για την Prodea Investments παράλληλα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική χορηγία της στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης "Δομές Ευθύνης", σε περιοχή, μάλιστα, που δεν είναι ένα από τα κλασικά hotspots της πρωτεύουσας, με στόχο να αναγεννηθούν όλο και περισσότερα σημεία της πόλης, αλλά και να αναδειχθούν ως πόλοι τουριστικής έλξης. 

   

  λόφος Στρέφη 2

  Το αναψυκτήριο

  Κλείνει οριστικά ο κύκλος της απαξίωσης

  Το κέντρο της Αθήνας, ειδικότερα, είχε ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες και η ανάπλαση του λόφου Στρέφη θεωρείται εμβληματικό έργο, το οποίο ταιριάζει απόλυτα και με τη "φιλοσοφία" της Prodea Investments. H μεγαλύτερη εταιρεία real estate επενδύσεων στην Ελλάδα επιλέγει να είναι ενεργό μέρος της πόλης και της καθημερινότητάς της, έχοντας την έδρα της στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας σε προπολεμικό κτήριο που ανακατασκεύασε πλήρως.

  Ο λόφος του Στρέφη λοιπόν αλλάζει όψη και ετοιμάζεται να προσφέρει πάλι τον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια που έδινε για δεκαετίες στους επισκέπτες του. Το έργο έχει προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χαρακτήρα και την ιστορία της γειτονιάς και στοχεύει στην περαιτέρω διασύνδεσή της με αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.
   
  Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε την PRODEA Investments για τη στήριξη της προσπάθειας του Δήμου και τόνισε: "Αυτός ο λόφος, μπορεί και θα ξαναγίνει αυτό που ήταν πάντα. Μία διέξοδος από την πόλη μέσα στην πόλη. Είναι από αυτές τις παρεμβάσεις που φέρνουν στην επιφάνεια την μαγεία που προσφέρουν γωνιές της Αθήνας όπως αυτή. Και αυτό που κάνουμε εδώ, είναι να συνεχίζουμε την προσπάθεια, όπως κάναμε με την πλατεία της Ομόνοιας, όπως κάνουμε με την πλατεία Θεάτρου, τον Λυκαβηττό αλλά και με όλα τα "ξεχασμένα" σημεία της πόλης, να τα επαναφέρουμε στην καθημερινή ζωή της πόλης. Και είναι πολύ αισιόδοξο ότι όλο αυτό το επιτυγχάνουμε με την συνεργασία  με μια κορυφαία εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, την PRODEA Investments, στο πλαίσιο του  "Υιοθέτησε την πόλη σου". Ένα πρόγραμμα που μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε, να κάνουμε έργα βάσει των αναγκών της Αθήνας αλλά με τη συνεργασία όλων εκείνων που μπορούν να προσφέρουν σε αυτή".

  λόφος Στρέφη 3

  Το σχέδιο της παιδικής χαράς
   
  Από την πλευρά του, ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments υπογράμμισε ότι "για την Prodea Investments, η αστική ανάπλαση, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού μας DNA. Γι’ αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Υιοθέτησε την πόλη σου", ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε.
   
  Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που, με τη συμβολή μας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα περνά σε στάδιο υλοποίησης. Για την Prodea, δεν είναι απλώς μια δωρεά, στο πλαίσιο του προγράμματός μας "Δομές Ευθύνης", αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα
  ". 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ