Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιαν-2021 14:01

  Οι θέσεις της Reggeborgh για την Ελλάκτωρ

  ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελλάκτωρ πλέον δεν θεωρείται αξιόπιστος ηγέτης της αγοράς, καθώς χάνει βασικά έργα, διαθέτει υψηλά επίπεδα δανεισμού και προβλήματα ρευστότητας, αναφέρει η Reggeborgh, σε παρουσίαση των προτάσεών της, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 27 Ιανουαρίου. 

  Η Reggeborgh σημειώνει ακόμη πως ο όμιλος Ελλάκτωρ υποβαθμίστηκε από τις Fitch και S&P κατά τη διάρκεια του 2020, χάνει ειδικευμένο προσωπικό και επικεντρώνεται στην κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, αντί να αναπτύσσει νέες δραστηριότητες υψηλών αποδόσεων. Ειδική αναφορά γίνεται στην αρνητική πορεία των οικονομικών μεγεθών αλλά και της τιμής της μετοχής τα τελευταία δυόμιση χρόνια. 

  Η ολλανδική εταιρεία, αναφέρει ότι στοχεύει μαζί με τους υπόλοιπους μετόχους να "ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της Ελλάκτωρ” μέσω της αντικατάστασης της τωρινής διοίκησης από μια ομάδα ειδικών που γνωρίζουν την τοπική αγορά και να υποστηρίξει στη συνέχεια την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμη προτείνει τη διενέργεια μιας ενδελεχούς μελέτης από τη νέα διοίκηση για την ανάλυση της τωρινής κατάστασης του ομίλου και την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών προκειμένου ο όμιλος "να σταματήσει να παλεύει για την επιβίωσή του”. Ακόμη προτείνει την παροχή των απαραίτητων πόρων στη νέα διοίκηση, προκειμένου αυτή να επικεντρωθεί στη δημιουργία αξίας αντί για την μόνιμη διαχείριση κρίσεων και την ανάπτυξη ενός νέο στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου από το νέο διοικητικό συμβούλιο. 

  Σύμφωνα πάντα με την παρουσίαση, στόχος για το μέλλον είναι ο εξορθολογισμός του ισολογισμού και η δημιουργία οικονομικής σταθερότητας αλλά και ο επαναπροσδιορισμός της στόχευσης του ομίλου στην ανάπτυξη αξιοποιώντας και τα οφέλη των νέων πακέτων στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ειδική αναφορά γίνεται στους στόχους εταιρικής διακυβέρνησης προκειμένου η Ελλάκτωρ να γίνει ξανά μια "αξιόπιστη και ευυπόληπτη  εταιρεία για την οποία μπορεί να είναι κανείς περήφανος”. 

  Η Reggeborgh παρουσιάζει αναλυτικά και τα βιογραφικά των μελών που προτείνει για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του ΔΣ προτείνεται ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνογιάννης, ενώ για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου προτείνεται ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος. Ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ προτείνεται ο μηχανολόγος μηχανικός Δημήτρης Κονδύλης και ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη ο πολιτικός μηχανικός Κωνσταντίνος Τούμπουρος και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου. 


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ