Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιαν-2021 14:25

  Αν. Καλλιτσάντσης: Γιατί πρέπει να καταψηφιστεί η πρόταση της Reggeborgh

  Αν. Καλλιτσάντσης: Γιατί πρέπει να καταψηφιστεί η πρόταση της Reggeborgh
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να ανανεώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην τωρινή διοίκηση του Ελλάκτωρα και να απορρίψουν την πρόταση της Reggeborgh Invest στη Γενική Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου καλεί τους μετόχους της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. 

  "Το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους, διατηρώντας παράλληλα υψηλά ηθικά στάνταρ και αρχές καλής διακυβέρνησης”, αναφέρει ο κ. Καλλιτσάντης σε ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους του ομίλου. 

  Ο ίδιος συμπληρώνει ότι η μεταμόρφωση του ομίλου έχει βασιστεί σε τρεις διαφορετικές φάσεις με ξεκάθαρους στόχους. Πρώτον στην εφαρμογή κορυφαίας εταιρικής διακυβέρνησης, δεύτερον στη μεταμόρφωση του μοντέλου λειτουργίας της Ελλάκτωρ και τρίτον στην εφαρμογή ενός νέου στρατηγικού πλάνου. 

  "Αυτή την περίοδο επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση της επιχειρησιακής μας λειτουργίας και στην ανάκαμψη του τομέα κατασκευών. Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προχωρά με καλύτερα αποτελέσματα από τα αρχικά αναμενόμενα. Οι ανάγκες χρηματοδότησης του τομέα κατασκευών της Ελλάκτωρ σταδιακά μειώνονται και η ρευστότητα βελτιώνεται. Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας όμως είναι να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια που θα ενισχύσουν σημαντικά τη ρευστότητα της Ακτωρ και θα δώσουν στον Όμιλο την απαραίτητη ευελιξία και χρηματοδότηση για να προχωρήσει με το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων που έχουμε”. 

  "Επενδύσεις για τη δημιουργία αξίας έχουν προχωρήσει, στις παραχωρήσεις με τη Μαρίνα Αλίμου, στις ΑΠΕ με τη στρατηγική συνεργασία με την EDP Renewables σε μια κοινή επένδυση που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, καθώς και στη διαχείριση απορριμμάτων. Η Ελλάκτωρ επίσης στοχεύει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεών της με τουλάχιστον έναν ακόμη αυτοκινητόδρομο (π.χ. Εγνατία Οδός) και να αναπτύξει το Cambas Park”, αναφέρει ο κ. Καλλιτσάντσης. 

  Η πρόταση της Reggeborgh 

  Αναφερόμενος στην πρόταση της Reggebοrgh ο κ. Καλλιτσάντσης σημειώνει ότι η ολλανδική εταιρεία επιχειρεί να αποκτήσει τον έλεγχο της Ελλάκτωρ κάνοντας ειδική αναφορά σε θέματα ανταγωνισμού. "Ελέγχοντας το 30%  της βασικής μας ανταγωνίστριας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπάρχουν σημαντικά θέματα ανταγωνισμού που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά του τομείς των υποδομών, των παραχωρήσεων και της ενέργειας που αποτελούν κλειδιά για την ελληνική οικονομία”, σημειώνει. 

  Οι κινήσεις της Reggeborgh δείχνουν ότι "θεωρούν την Ελλάκτωρ υποτιμημένη, και παρά τους ισχυρισμούς τους στα ΜΜΕ ότι είναι μέτοχος μειοψηφίας πραγματοποιούν μια ακτιβιστική επίθεση στην Ελλάκτωρ”, τονίζει ακόμη ο κ. Καλλιτσάντσης προσθέτοντας ότι οι πρακτικές εξετάζονται από την ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού αλλά και υπό την σκοπιά των ευρωπαϊκών νόμων κατά του Ανταγωνισμού. 

  "Η αιτιολόγηση για την ανάκληση του τωρινού ΔΣ είναι γενικόλογη και χωρίς ουσία. Η Reggeborgh δεν έχει παρουσιάσει κάποιο επιχείρημα”, τονίζει ακόμη ο κ. Καλλιτσάντσης προσθέτοντας ότι η πρόταση των Ολλανδών για το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές εταιρικής διακυβέρνησης. 

  Σύμφωνα με τον ίδιο η διάρθρωση της πρότασης της Reggeborgh για νέα διοίκηση εγείρει σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και ανεξαρτησίας των μελών του ΔΣ. 

  "Μετά από όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, η Reggeborgh ουσιαστικά προτείνει τον υποβιβασμό του επιπέδου εταιρικής διακυβέρνησης που έχουμε πετύχει και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Η προσπάθεια απομάκρυνσης ενός ικανού διοικητικού συμβουλίου και αντικατάστασής του με υποψηφίους ανοιχτούς σε συγκρούσεις, υποδεικνύει ότι η Reggebrogh δεν ενδιαφέρεται για τα καλύτερα συμφέροντα της εταιρείας”, υπογραμμίζει ο κ. Καλλιτσάντσης. 

  Δείτε την επιστολή στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία"

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Επιστολή (327 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ