Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 12:55

  Ελλάκτωρ: Στο 25,5% αναμένεται να διαμορφωθεί η συμμετοχή των Μπάκου-Καϋμενάκη (upd)

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Στο περίπου 25,5% αναμένεται να διαμορφωθεί σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της Invesco Finance, των εφοπλιστών Γ. Μπάκου και Δ. Καϋμενάκη, στην Ελλάκτωρ. 

  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Invesco αναμένεται να ολοκληρώσει τις επόμενες ημέρες τη δεσμευτική συμφωνία που είχε συνάψει στις 17 Δεκεμβρίου για το 18,33% της Pemanoaro Limiterd, διαθέτοντας περί τα 65 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έχει εξαγοράσει επιπλέον 2% από το fund Farallon. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στο ΧΑ, σήμερα ή αύριο. 

  Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης κατέχουν από κοινού και ελέγχουν με 50% έκαστος την Invesco Finance, ενώ η Pemanoaro Limited είναι το νομικό πρόσωπο των Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετοχές που ενεχυριάστηκαν στο Farallon, έναντι χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ που είχαν λάβει οι αδελφοί Καλλιτσάντση για την πρωτοβουλία Change4Ellaktor.

  Εφόσον ολοκληρωθούν οι συναλλαγές η Invesco θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος του ομίλου Ελλάκτωρ.

  Στην άλλη πλευρά, η ολλανδική Reggerbogh Invest που έχει ζητήσει την αλλαγή της διοίκηση του ομίλου, ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, ενώ διαθέτει -μέχρι τον Μάρτιο- και το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς του 12,5% που ανήκει στον Λ. Μπόμπολα. Οπότε ουσιαστικά τα δικαιώματα ψήφου που επηρεάζει άμεσα αντιστοιχούν στο 26,67% του μετοχικού κεφαλαίου. 

  Οι δύο πλευρές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ΄αναβολής στις 27 Ιανουαρίου.

  Εκεί αναμένεται να φανεί το αν θα επικρατήσει η πλευρά Μπάκου - Καϋμενάκη που όπως όλα δείχνουν υποστηρίζει την διοίκηση Καλλιτσάντση ή αυτή της Reggerborgh που προτείνει νέα διοίκηση με υποψήφιο πρόεδρο τον δικηγόρο Γιώργο Μυλωνογιάννη και υποψήφιο διευθύνοντα σύμβουλο τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφο.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ