14:40 09/09
Reuters: Το "πάρτι" τέλειωσε για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες
Αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα από τους δασμούς και τον "πόλεμο" τιμών στην Κίνα
Αύξηση 84% κατέγραψαν τα κέρδη μετά φόρων εξαμήνου της Ικτίνος Ελλάς, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 738 χιλ. ευρώ έναντι 401 χιλ. ευρώ πέρυσι.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14% και διαμορφώθηκε σε 8,759 εκατ. ευρώ έναντι 7,658 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Σημειώνεται πως η Ικτίνος Ελλάς είναι "πρωτοπόρος στην βιομηχανία μαρμάρου στην Ελλάδα, με σημαντική διεθνή δραστηριότητα. Η Ικτίνος Ελλάς είναι μια καθετοποιημένη επιχείρηση με ιδιόχρηστα λατομεία μαρμάρου, εργοστάσια κοπής και επεξεργασίας, δίκτυα πωλήσεων στο εσωτερικό και εξωτερικό, υποκαταστήματα και εξειδίκευση στις εφαρμογές και στις καινοτόμες αρχιτεκτονικές λύσεις, διατηρώντας ηγετική θέση, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα της και, εστιάζοντας στην οργανική ανάπτυξη μέσω καινοτόμων λύσεων".
Ο όμιλος αποτελείται από δύο κύριες δραστηριότητες και πιο συγκεκριμένα, από τον τομέα των μαρμάρων και τον τομέα του real estate, ενώ εισέρχεται και στην αιολική ενέργεια.
Στον τομέα του real estate δραστηριοποιείται μέσω της κυπριακής εταιρίας Latirus Enterprises Ltd στην οποία κατέχει ποσοστό 20,344%, η οποία αναπτύσσει (μέσω της συμμετοχής της στην Ικτίνος Τεχνική και Τουριστική Α.Ε.) το project στον Όρμο Φανερωμένης του Δήμου Σητείας Κρήτης για την δημιουργία τουριστικής μονάδας 700 κλινών, συνεδριακού κέντρου 500 ατόμων, κέντρου θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων, καταφύγιο 85 τουριστικών σκαφών, γηπέδου Golf 18 οπών, καθώς και δύο οικιστικών περιοχών, σε συνεργασία με την εταιρεία Dolphin Capital Investors.