Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Δεκ-2020 18:55

  Συμφωνία εξυγίανσης υπέγραψε η Folli-Follie με τους πιστωτές της

  Συμφωνία εξυγίανσης υπέγραψε η Folli-Follie με τους πιστωτές της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της και ειδικότερα με τους κατόχους με τους κατόχους των Eurobonds, Swissbonds και ομολογιών Schuldschein υπέγραψε  σήμερα η Folli-Follie Group, στο πλαίσιο της προσφυγής της στα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα, με περιεχόμενο τους όρους που εγκρίθηκαν από τις συνελεύσεις των κατόχων των παραπάνω ομολογιών, στις 9 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική εταιρική ανακοίνωση.

  Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Folli-Follie αναφέρεται:

  "1. Η Εταιρεία υπέγραψε σήμερα συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα (η "Συμφωνία Εξυγίανσης") με τους πιστωτές της και δη με τους κατόχους των Eurobonds, τους κατόχους των Swissbonds και τους κατόχους των ομολογιών Schuldschein.

  Η Συμφωνία Εξυγίανσης περιέχει ουσιωδώς τους ίδιους όρους, όπως αυτοί ενεκρίθησαν από τις συνελεύσεις των κατόχων των Eurobonds και των κατόχων Swissbonds στις 9 Δεκεμβρίου 2020.

  Η Εταιρεία υπέβαλε σήμερα αίτηση, σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα, προς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης.

  2. Ήδη πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας Εξυγίανσης, υπεγράφησαν οι ακόλουθες συμβάσεις:

  ▪Η από 31 Δεκεμβρίου 2020 συμφωνία Αντικατάστασης Εκδότη μεταξύ της FF Group Finance Luxembourg SA ("LuxCo I”), της Εταιρείας και της Lucid Trustee Services Limited, βάσει της οποίας η Εταιρεία αντικατέστησε την LuxCo I ως εκδότρια των Eurobonds και ανέλαβε το σύνολο των σχετικών υποχρεώσεων ως πρωτοφειλέτιδα.

  ▪Η από 31 Δεκεμβρίου 2020 συμφωνία Αντικατάστασης Εκδότη μεταξύ της FF Group Finance Luxembourg ΙΙ SA ("LuxCo II”), της Εταιρείας και της Lucid Issuer Services Limited, βάσει της οποίας η Εταιρεία αντικατέστησε την LuxCo II ως εκδότρια των Swissbonds και ανέλαβε το σύνολο των σχετικών υποχρεώσεων ως πρωτοφειλέτιδα.

  ▪Η από 30 Δεκεμβρίου 2020 Συμφωνία Συναίνεσης και Τροποποίησης μεταξύ της LuxCo II, της Εταιρείας, της BANK OF CHINA (Luxembourg) S.A. Rotterdam Branch ("Bank of China”), κατόχου του Schuldschein ποσού 31 εκ. Ευρώ, και της Deutsche Bank Aktiengesellschaft, δυνάμει της οποίας η Εταιρεία αντικατέστησε την LuxCo II ως οφειλέτιδα του Schuldschein ποσού 31 εκ. Ευρώ και ανέλαβε το σύνολο των σχετικών υποχρεώσεων.

  ▪Η από 30 Δεκεμβρίου 2020 Συμφωνία Συναίνεσης και Τροποποίησης μεταξύ της LuxCo II, της Εταιρείας, της AG Insurance, κατόχου του Schuldschein ποσού 20 εκ. Ευρώ, και της Deutsche Bank Aktiengesellschaft, δυνάμει της οποίας η Εταιρεία αντικατέστησε την LuxCo II ως οφειλέτιδα του Schuldschein ποσού 20 εκ. Ευρώ και ανέλαβε το σύνολο των σχετικών υποχρεώσεων.

  3. Η Εταιρεία υπέγραψε σήμερα σύμβαση κάλυψης ομολογιών ενδιάμεσης χρηματοδότησης ποσού €13.007.018 λήξεως το 2021 (η "Σύμβαση Κάλυψης") με την AIEF FF SPV, LP ως ανάδοχο και αρχικό ομολογιούχο και τους υφιστάμενους ομολογιούχους της Εταιρείας που άσκησαν το δικαίωμα να καλύψουν ομολογίες μέχρι ποσού 15% της συνολικής ονομαστικής αξίας των ομολογιών, καθώς και με την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ (ως Εκπροσώπου των Ομολογιούχων) και την Lucid Agency Services Limited (ως Διαχειριστή Πληρωμών). Η ισχύς της Σύμβασης Κάλυψης και η εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης προϋποθέτουν την πλήρωση των προβλεπομένων στην Σύμβαση Κάλυψης αιρέσεων από πλευράς της Εταιρείας".

  Νωρίτερα, σε ρεπορτάζ του με τίτλο Folli Follie: Κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο 106 β/δ, το Capital.gr ανέφερε:

  Της Πέννυς Κούτρα

  Στην εκπνοή του 2020 η διοίκηση της Folli Follie κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα υπαγωγής της στο άρθρο 106 β/δ του Πτωχευτικού, προωθώντας έτσι την προσπάθεια εξυγίανσης της. Αναμένεται επίσης να υποβληθεί νέο αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προς την Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα.

  Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές ομολογιούχους της αλλά και η συμφωνία με το fund Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό,  οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα και μετοχές Dufry) μέσω της εταιρείας AssetCo, που θα συσταθεί καθώς και το 90% της OpsCo εταιρείας (εκείνης που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα.

  Η τελευταία θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών, με κυμαινόμενο επιτόκιο (3%+4%+1% για κάθε χρόνο διάρκειας της σύμβασης). 

  Προκειμένου η εταιρεία να εξασφαλίσει ρευστότητα,  η διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών. Η συμφωνία, η οποία ολοκληρώθηκε με σύμβουλο την WhiteTip ΑΧΕΠΕΥ, προβλέπει ως εξασφαλίσεις το ακίνητο του πρώην Μινιόν, το μοναδικό εξάλλου περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων, αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο στο Κορωπί. Ο χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

  Οι επιδόσεις του 2020 και οι προβλέψεις

  Με την πανδημία να έχει διαταράξει το σύνολο του εμπορίου, η εταιρεία  έως το 9μηνο του 2020 παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές της τάξης των 12 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του έτους – εκτιμώντας ότι ο Δεκέμβριος θα επέτρεπε την επαναλειτουργία της λιανικής, η διοίκηση της εταιρείας προέβλεπε οι πωλήσεις της να φθάσουν στα 35,3 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο ομίλου (κυρίως με τις βαλκανικές πωλήσεις) οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν την τρέχουσα χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ. Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη εκτιμά πως το 2023 η εταιρεία θα παράγει τζίρο 61,2 εκατ. ευρώ, και ο όμιλος 120,4 εκατ. ευρώ.

  Η επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία τέλος υπολογίζεται για το 2022.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ