Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Δεκ-2020 17:10

  Εκτός μάχης η ΕΛΤΑ Courier, πίεση στους άλλους παίκτες

  Εκτός μάχης η ΕΛΤΑ Courier, πίεση στους άλλους παίκτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, η ΕΛΤΑ Courier προχωρά σε διακοπή παραλαβών, όπως επιβεβαίωσε στο Capital.gr υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΤΑ.

  Απώτερος στόχος αυτής της κίνησης είναι να διασφαλίσει η εταιρεία, η οποία όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, μέχρι σήμερα έχει φέρει εις πέρας τον μεγάλο όγκο των παραδόσεων και τη σταδιακή εξομάλυνση της λειτουργίας του δικτύου της.

  Σύμφωνα με την τελευταία επίσης ενημέρωση από την εταιρεία (1/12/2020) ο όγκος των αποστολών που καλείται να διαχειριστεί στο δεύτερο lockdown, έχει αυξηθεί περισσότερο από οποτεδήποτε στο παρελθόν. Ενδεικτικά, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπου δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα στην αγορά, το ποσοστό της αύξησης φτάνει έως και το 60,8% ενώ σε σχέση με την περίοδο της άνοιξης υπάρχει αύξηση κατά 22,5%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στις αρχές Δεκεμβρίου, να δοκιμάζονται οι υποδομές τόσο των ηλεκτρονικών καταστημάτων όσο και των ταχυμεταφορών, με συνέπεια να παρατηρούνται ιδιαίτερα στην Αττική, τροποποιήσεις και αποκλίσεις στους συνήθεις χρόνους διακίνησης και παράδοσης.

  Το γεγονός πάντως ότι η ΕΛΤΑ Courier αναγκάζεται να κάτσει κοντά δύο εβδομάδες στον "πάγκο” εκτιμάται ότι θα πιέσει τους υπόλοιπους παίκτες της αγοράς, κάποιοι εκ των οποίων πριν από λίγο διάστημα είχαν αναγκαστεί να "πετάξουν λευκή πετσέτα”. 

  Σε αναστολή παραλαβής αποστολών είχε προχωρήσει πριν από λίγες ημέρες και η Speedex τα πληροφοριακά συστήματα της οποίας είχαν δεχθεί κυβερνο-επίθεση (cyber attack) όπως αναφέρει στον διαδικτυακό της τόπο. Κυβερνο-επίθεση πάντως φέρεται να έχουν δεχθεί και άλλες εταιρείες του κλάδου των ταχυμεταφορών όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ