Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Δεκ-2020 07:45

  Τσαμάζ (ΟΤΕ): Προγραμματίζουμε επενδύσεις 2 δισ. την επόμενη τετραετία

  Τσαμάζ (ΟΤΕ): Προγραμματίζουμε επενδύσεις 2 δισ. την επόμενη τετραετία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η πανδημία στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί καταλύτης όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο Capital Link.

  O επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ, έκανε ειδική αναφορά στις πρόσφατες ψηφιακές εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες καταδεικνύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην ψηφιακή εποχή και τόνισε ότι και η πλειονότητα των επιχειρήσεων στην Ελλάδα κάνει σταδιακά βήματα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, αλλά παρά τον επιταχυνόμενο ρυθμό απορρόφησης των νέων τεχνολογιών από την αγορά, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

  Ο κ. Τσαμαζ σημείωσε, ακόμη, ότι έχει καθιερωθεί ως συνεργάτης επιλογής για επιχειρήσεις και οργανισμούς που αναζητούν προηγμένες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, των υπηρεσιών Cloud υπηρεσιών και του Internet of Things. 

  Για τον κλάδο του ICT στην Ελλάδα, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε πως είναι αρκετά ανεπτυγμένος, καθώς πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα διαθέτουν την εξειδίκευση και το καταρτισμένο προσωπικό που απαιτούνται, ώστε να καλύψουν κάθε σχετική ανάγκη.  "Το ICT προϋποθέτει υπερσύγχρονες υποδομές δικτύων και ποιοτική συνδεσιμότητα. Ευτυχώς, η Ελλάδα διαθέτει και τα δύο”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

  Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, τα σταθερά και κινητά δίκτυα του ΟΤΕ αποτελούν πλεονέκτημα για τη χώρα και αποτέλεσμα στοχευμένης αναπτυξιακής στρατηγικής. Η εταιρεία έχει επενδύσει περίπου 5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς, ενώ προγραμματίζει επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια, κυρίως για την ανάπτυξη δικτύων FTTH και 5G.

  Σημειώνεται πως ο ΟΤΕ παρέχει σταθερές ταχύτητες 100Mbps και άνω, σε περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της χώρας, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα την εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G, στοχεύοντας σε πληθυσμιακή κάλυψη 50% έως το τέλος του 2021.

  Κ. Κετσιετζής

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ