Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Δεκ-2020 12:16

  Γ. Περιστέρης: Επιβραβεύουμε έμπρακτα τους χιλιάδες μετόχους μας

  Γ. Περιστέρης: Επιβραβεύουμε έμπρακτα τους χιλιάδες μετόχους μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  "Η σημερινή ΓΣ έρχεται να αποδείξει στην πράξη ότι στον Όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαχρονικά λαμβάνουμε πρωτοβουλίες επιβράβευσης των δεκάδων χιλιάδων μετόχων της εταιρείας, αλλά και του πολυτιμότερου asset της, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό της", τόνισε προ ολίγου απευθυνόμενος προς τους μετόχους ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Γ. Περιστέρης. 

  Όπως είπε, από την πρώτη στιγμή της εισαγωγής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στο Χρηματιστήριο, ακολουθείται μια γενναιόδωρη μερισματική πολιτική που έχει ανταμείψει σε υψηλό βαθμό τη διαχρονική εμπιστοσύνη των μετόχων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια και οι σημαντικές επενδύσεις που έγιναν και στο εξωτερικό και κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ, έχουν αυξήσει σημαντικά την κερδοφορία της εταιρείας. 

  "Η επιλογή να επεκταθούμε στην αγορά των ΗΠΑ αποδείχθηκε καίρια και μας επέτρεψε αφενός να διπλασιάσουμε την εγκατεστημένη ισχύ μας και αφετέρου να αποκομίσουμε σημαντικά οφέλη από την πώληση πάρκων που αναπτύξαμε στις ΗΠΑ. Έτσι, μπορέσαμε τα τελευταία χρόνια να ασκήσουμε μία εξαιρετικά γενναιόδωρη μερισματική πολιτική” τόνισε ο κ. Περιστέρης, υπογραμμίζοντας ότι μόνο την τελευταία πενταετία η εταιρεία θα έχει προχωρήσει συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής απόφασης για διανομή κερδών και προαιρετικών αποθεματικών ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή, σε διανομές κερδών προς τους μετόχους άνω των 132 εκατ. ευρώ.

  "Είναι στρατηγική επιλογή μας να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση” πρόσθεσε ο κ. Περιστέρης, σημειώνοντας ότι αυτές οι διανομές είναι "το μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους μετόχους που χρόνια τώρα μας εμπιστεύονται”.

  Ο κ. Περιστέρης εξάλλου έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την εταιρεία από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Η στρατηγική επιλογή της εταιρείας μας να πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού και οι επενδυτικές μας επιλογές έχουν επιβραβευτεί από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή επενδυτική κοινότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περιστέρης, προσθέτοντας ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα και παρά την πανδημία σειρά σημαντικών, ισχυρών ξένων θεσμικών επενδυτών έχουν επενδύσει δεκάδες εκατ. ευρώ στην εταιρεία, παρέχοντας ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην μέχρι σήμερα πορεία αλλά και στις προοπτικές του Ομίλου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

  Σημειώνεται ότι η έκτακτη ΓΣ της εταιρείας ενέκρινε τη διανομή κερδών και προαιρετικών αποθεματικών των χρήσεων έως 31/12/2019 συνολικού καθαρού ποσού 19.695365,3 ήτοι ποσού 0,17 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης αποφασίστηκε η διάθεση μετοχών της εταιρείας σε εκτελεστικά μέλη του ΔΣ και ανώτερα διοικητικά στελέχη έως 2,5 εκατ. νέων μετοχών που θα εκδοθούν με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, λόγω της συνεισφοράς τους στην επίτευξη των χρηματοοικονομικών στόχων, την υλοποίηση νέων έργων καθώς και στην αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας.

  Η καταβολή κερδών θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ