Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 20:04

  Στην BriQ Properties το 80% της Sarmed Warehouses

  Στην BriQ Properties το 80% της Sarmed Warehouses
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η BriQ Properties ΑΕΕΑΠ ανακοινώνει ότι σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2020, προχώρησε στην αγορά του 80% των μετοχών της εταιρείας "Sarmed Warehouses S.A.". Ο κ. Ιωάννης Σαραντίτης παραμένει μέτοχος με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της.

  Η Sarmed Warehouses S.A. έχει στην κυριότητά της δύο οικόπεδα, συνολικής έκτασης 131.232,40 τ.μ. επί των οποίων έχουν αναγερθεί κτίρια συνολικής επιφάνειας 58.641,60 τ.μ. αποθηκευτικών και βιομηχανικών χρήσεων, γραφείων και βοηθητικών χώρων.

  Το τίμημα για την απόκτηση του 80% των μετοχών της εταιρείας ανήλθε σε 23,6 εκατ. ευρώ. 

  Το συγκρότημα αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων με συνολική αξία αποτίμησης 29,14 εκατ. ευρώ βρίσκεται σε προνομιακή θέση, εντός της ΒΙΠΑ Μάνδρας, στη θέση "Τρύπιο Λιθάρι" και διαθέτει εξαιρετική προβολή επί της Αττικής Οδού μήκους πρόσοψης περίπου 700 μ.

  Τα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα για 10 έτη, ήτοι μέχρι 14.12.2030, στην εταιρεία Sarmed Logistics Α.Ε.

  Με την ανωτέρω επένδυση, η εταιρεία κατέχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε ακίνητα logistics συνολικής επιφάνειας 110.000 τ.μ. κτιρίων στον Ασπρόπυργο, στον Αγ. Ι. Ρέντη και στις Αχαρνές Αττικής, αν ληφθεί υπόψη και το υπό ανέγερση νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής της Εταιρείας στον Ασπρόπυργο.

  Η εταιρεία με την σημερινή αγορά ολοκληρώνει εντός διαστήματος 12 μηνών, την επένδυση του 100% των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

  H κα Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της BriQ Properties, δήλωσε: "Με την σημαντική αυτή επένδυση, η BriQ Properties αποκτά το 80% της μεγαλύτερης εν λειτουργία ενιαίας εγκατάστασης αποθηκευτικού συγκροτήματος στην Ελλάδα και αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα στην ελληνική αγορά ακινήτων logistics. Επιπλέον η συνεργασία μας με τον κ. Ιωάννη Σαραντίτη μας τιμά ιδιαίτερα, ο οποίος με την πολυετή πείρα και οικογενειακή ιστορία του στον τομέα των υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, θα αποτελέσει στρατηγικό σύμμαχο και εταίρο στην κοινή μας πορεία στην SARMED WAREHOUSES."

  Ο κ. Ιωάννης Σαραντίτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Sarmed Logistics, ο οποίος πλέον κατέχει το 20% της Sarmed Warehouses δήλωσε ότι: "Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την συνεργασία μας με την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία επενδύσεων ακινήτων η οποία ξεχωρίζει για τις στρατηγικές της κινήσεις και το υψηλότατο επίπεδο επαγγελματισμού της. Ελπίζουμε η σημερινή μας συνεργασία να αποτελέσει την αρχή μιας μακράς, επιτυχημένης και αμοιβαία επωφελούς στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των logistics".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ