Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 18:10

  Ελαστρον: Κάμψη εσόδων, αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο

  Ελαστρον: Κάμψη εσόδων, αύξηση κερδών στο γ' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κάμψη των εσόδων και με αύξηση των κερδών έκλεισε το γ' τρίμηνο του έτους για την Ελαστρον. 

  Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελαστρον, με αφορμή σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά το 3ο τρίμηνο της χρήσης διαμορφώθηκε στα ευρώ 23,5 εκ. έναντι ευρώ 26,5 το 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ στο 9μηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις υποχώρησαν σε ευρώ 70,8 εκ. έναντι ευρώ 84,6 στο 9μηνο του 2019.

  Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) στο 3ο τρίμηνο, σημείωσαν σημαντική βελτίωση και ανήλθαν σε ευρώ 1,9 εκ. έναντι ευρώ 0,8 εκ. στο 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ στο 9μηνο διαμορφώθηκαν σε ευρώ 3,3 εκ. έναντι ευρώ 2,6 εκ. στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 27%.

  Τέλος, ανάλογη βελτίωση σημείωσαν στο 3ο τρίμηνο του 2020 τα αποτελέσματα πριν από φόρους και τόκους (EBIT) του Ομίλου και ανήλθαν σε ευρώ 1,3 εκ. έναντι ευρώ 0,3 εκ. στο 3ο τρίμηνο του 2019, ενώ στο εννεάμηνο διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1,5 εκ. έναντι ευρώ 0,6 εκ. στο αντίστοιχο εννεάμηνο του 2019.   

  Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου σημείωσε πτώση και ανήλθε σε ευρώ 39,2 εκ. στην λήξη του τρέχοντος 9μήνου, έναντι ευρώ 41,4 εκ. την 30.09.2019.

  Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η εφαρμογή των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας κατά την διάρκεια του 2ου κυρίως τριμήνου είχε αναπόφευκτα αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος Έλαστρον αντιμετώπισε κάμψη της ζήτησης οδηγούμενη ως επί το πλείστον από τις αγορές του εξωτερικού με αποτέλεσμα την πτώση του κύκλου εργασιών του. Η σταδιακή ωστόσο επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα και η επανέναρξη τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών έργων αύξησε την ζήτηση χαλυβουργικών ειδών, ενώ ταυτόχρονα, η άνοδος των τιμών των Ά υλών σε συνδυασμό με την επάρκεια αποθεμάτων του ομίλου, βελτίωσε το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα του ομίλου κατά την διάρκεια του 9μήνου.

  Για το σύνολο του 2020, η συνεχιζόμενη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της πανδημίας δεν αναμένεται να έχει καμία επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα του ομίλου τα οποία εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν βελτιωμένα εν συγκρίσει με του 2019, καταλήγει η ανακοίνωση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ