Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Δεκ-2020 14:55

  AS Company: Σημαντική μείωση προ φόρων κερδοφορίας στο εννεάμηνο λόγω πανδημίας

  AS Company: Σημαντική μείωση προ φόρων κερδοφορίας στο εννεάμηνο λόγω πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση μεγεθών στο εννεάμηνο κατέγραψε ο Όμιλος της AS Company, γεγονός που οφείλεται στην καταλυτική επίδραση της πανδημίας του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον Όμιλο ανήλθε σε 12,348 εκατ. ευρώ έναντι 15,485 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -20,26%. Η πτώση του κύκλου εργασιών οφείλεται στη καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19 που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις της περιόδου Μάρτιος – Ιούνιος με αποτέλεσμα στο τέλος του εξαμήνου οι ενοποιημένες πωλήσεις να παρουσιάζουν μείωση -26,33% και - 28,17% στην Μητρική. 

  Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανέκαμψε το Γ’ τρίμηνο σημειώνοντας μικρή μείωση -6,0% ( Γ’ τρίμηνο 2020 πωλήσεις 4,349 εκατ. ευρώ έναντι 4,627 εκατ. ευρώ του Γ’ τριμήνου 2019). 

  Η μείωση του κύκλου εργασιών επηρέασε αρνητικά τόσο το EBITDA όσο και τα κέρδη προ φόρων. Ειδικότερα σε επίπεδο Ομίλου το EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,906 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -38,65% και τα κέρδη προ φόρων (EBT) σε 1,298 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση -60,36%. Τα αντίστοιχα ποσά στο τέλος του Α’ εξαμήνου παρουσίαζαν μείωση EBITDA – 57,73% και κέρδη προ φόρων -82,58%.

  Τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρεία, γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση.

  Οι πωλήσεις της Εταιρείας για τον μήνα Οκτώβριο κυμάνθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα (3,136 εκατ. ευρώ για το 2020 έναντι 3,192 εκατ. ευρώ για το 2019) παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης των πωλήσεων. Όμως με βάση τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 απαγορεύθηκε στα καταστήματα τροφίμων (super market) και τα καταστήματα λιανικής η διάθεση παιχνιδιών καθώς και σε εξειδικευμένα καταστήματα. Ο περιορισμός αυτός είχε και έχει σημαντική επίδραση στις πωλήσεις σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο ζήτησης των προϊόντων του Ομίλου.

  Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία και τις πρόσφατες εξελίξεις , διαφαίνεται ότι ο κύκλος εργασιών – κερδοφορία της τρέχουσας θα είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

  Η Διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρείας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο. Η Εταιρεία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα , διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα. Ο Όμιλος έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής της λειτουργίας και έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή σχέδιο διασφάλισης της υγείας του προσωπικού της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ