Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Δεκ-2020 15:12

  ΕΛΒΕ: Σημαντική αύξηση πωλήσεων σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας

  ΕΛΒΕ: Σημαντική αύξηση πωλήσεων σε επίπεδο ομίλου και εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΕΛΒΕ A.E., σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2503/18.11.2020, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις εισηγμένες εταιρίες στην οργανωμένη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πορεία των εργασιών της ως ακολούθως:

  Βασικά οικονομικά μεγέθη:

  Όπως προκύπτει από την παράθεση των βασικών οικονομικών μεγεθών του εννεαμήνοu,  τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και σε επίπεδο Εταιρίας, καταγράφηκε σημαντική αύξηση πωλήσεων. Η αύξηση πωλήσεων εννεαμήνου αφορά στο σύνολο της τις πωλήσεις της Εταιρίας, καθώς η θυγατρική ΛΗΤΩ Α.Ε. παρουσίασε μείωση πωλήσεων κατά 8,7%. 

  Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός ήταν την 30/9/2020 μόλις 411 χιλ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου, ενώ σε επίπεδο Εταιρίας ήταν αρνητικός, ήτοι η Εταιρία διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα που υπερκαλύπτουν τον δανεισμό της. Παράλληλα η Εταιρία διατηρούσε στις 30/9/2020 θέσεις σε διαπραγματεύσιμα χρεόγραφα αξίας 3,15 εκατ. ευρώ  (ομολογίες και αμοιβαία κεφάλαια), για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης.

  ELBE2

  Σε επίπεδο Εταιρίας το τελευταίο τρίμηνο δεν αναμένεται να επηρεαστεί αρνητικά από το νέο κύμα της πανδημίας, καθώς τόσο τα φωτοβολταϊκά όσο και οι στολές εργασίας δεν επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της. Η Εταιρία εκτελεί τις συμβάσεις της χωρίς καθυστερήσεις. Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της Εταιρίας σε επίπεδο έτους θα αντισταθμιστούν εν μέρει από την πορεία της θυγατρικής, λόγω της αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων το τελευταίο τρίμηνο.  Ωστόσο, τόσο σε ατομική όσο και σε ενοποιημένη βάση, η χρήση του 2020 συνολικά θα είναι μία καλή χρονιά από άποψη πωλήσεων και κερδοφορίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ