Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Δεκ-2020 18:44

  Intralot: Προχωρούν οι συζητήσεις με τους πιστωτές

  Intralot: Προχωρούν οι συζητήσεις με τους πιστωτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Κώστα Κετσιετζή

  Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους πιστωτές για τη συνολική κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας και ειδικά για τις ομολογίες ύψους 250 εκατ. ευρώ που λήγουν τον Σεπτέμβριο του 2021, ανέφερε η διοίκηση της Intralot κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2020.

  Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Χρυσόστομος Σφάτος, αν και απέφυγε να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας, σημείωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και σημαντικό ποσοστό ομολογιούχων, ενώ οι διαπραγματεύσεις γίνονται επί συγκεκριμένης βάσης. "Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία και θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις όταν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο… σίγουρα εντός του χρονικού πλαισίου που έχουμε στη διάθεσή μας”, δήλωσε.

  Αναφερόμενος στις επιδόσεις του εννεαμήνου και τις προβλέψεις για το σύνολο τους έτους, ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου της Intralot, Ανδρέας Χρυσός, σημείωσε πως οι στόχοι που τέθηκαν στις αρχές της χρονιάς θα επιτευχθούν. Τα EBITDA για το σύνολο της χρονιάς αναμένεται να διαμορφωθούν στα 60 με 62 εκατ. ευρώ, με την επίδραση της πανδημίας να υπολογίζεται σε 25 με 28 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι κατά το εννεάμηνο του 2020 τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 45,2 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρμοσμένο ΕΒΙΤDA στα 40,4 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 266,1 εκατ. ευρώ από 555,6 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019.

  Όπως σημειώθηκε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, οι απώλειες αντισταθμιστηκαν εν μέρει από την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ που παρουσίασαν στο εννεάμηνο αύξηση 13% στα έσοδα και 49,2% στο EBITDA αλλά και από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του ομίλου.

  Για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 η διοίκηση της Intralot εμφανίζεται αισιόδοξη λόγω της επανέναρξη της λειτουργίας της αγοράς της Αυστραλίας και τη εξομάλυνση στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του αθλητικού στοιχήματος.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ