Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Δεκ-2020 18:17

  Intralot: Στα €45,2 εκατ. τα κέρδη EBITDA στο εννεάμηνο

  Intralot: Στα €45,2 εκατ. τα κέρδη EBITDA στο εννεάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στα €266,1 εκατ. διαμορφώθηκαν κατά το εννεάμηνο του 2020 τα έσοδα του Ομίλου της INTRALOT από 555,6 εκατ. το εννεάμηνο του 2019.

  Παράλληλα, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €45,2 εκατ., ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα €40,4 εκατ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

  Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-63,5 εκατ.

  1 Ο Όμιλος ορίζει το "EBITDA” ως τα "Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων” προσαρμοσμένα για τα κονδύλια "Κέρδη / (ζημιές) από ενοποιήσεις με τη μέθοδο της καθαρής θέσης”, "Κέρδη / (ζημίες) στη καθαρή χρηματική θέση”, "Συναλλαγματικές Διαφορές”, "Πιστωτικοί τόκοι και συναφή έσοδα”, "Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα”, "Έσοδα / (έξοδα) συμμετοχών και χρεογράφων”, "Ζημιές απομείωσης και διαγραφής παγίων”, "Κέρδη / (ζημιές) από πώληση παγίων”, "Έξοδα αναδιοργάνωσης” και "Αποσβέσεις παγίων”.
  2 Υπολογίζεται ως το "αναλογικό" EBITDA (δηλ. EBITDA x ποσοστό συμμετοχής) των εταιρειών που ενοποιούνται με την μέθοδο της Ολικής Ενοποίησης συμπεριλαμβανομένου και του "αναλογικού" EBITDA από τις επενδύσεις στις συγγενείς εταιρείες σε Περού, Ελλάδα, Ταϊβάν, και Βουλγαρία.


  Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση:
  Οι δραστηριότητες μας στην Βόρεια Αμερική, κάτω από την INTRALOT Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (Κύκλος εργασιών +13,0%, EBITDA +49,2%).

  Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου κατά το εννεάμηνο του 2020 παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά 26,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα παρουσιάζονται μειωμένα κατά 9,1% σε ετήσια βάση.

  Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το εννεάμηνο του 2020 ανήλθαν στα €27,7 εκατ., μειωμένες κατά 37,2% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2019.

  Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του εννεάμηνου του 2020 ανήλθαν στα €107,2 εκατ.

  Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €641,6 εκατ., αυξημένος κατά €7,6 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

  Αξιολογώντας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την επανέναρξη των σημαντικών αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της Εταιρίας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των €25-28 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.

  Στα μέσα Νοεμβρίου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σωκράτης Κόκκαλης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου.

  Στη διάρκεια του Γ’ τριμήνου του 2020, η INTRALOT υπέγραψε τριετή (3) επέκταση του συμβολαίου της στη Νέα Ζηλανδία, από το 2022 έως το 2025, με δυνατότητα ανανέωσης για ένα (1) επιπλέον έτος, για την παροχή του συστήματος Ηλεκτρονικής Εποπτείας (Electronic Monitoring System), καθώς επίσης υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου της με τη Λοταρία της Πολιτείας της Τζόρτζια (Georgia Lottery Corporation) στις ΗΠΑ έως το 2029, συνεχίζοντας την επιτυχημένη εξαετή συνεργασία, για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών για την παρακολούθηση των παιγνιομηχανών COAM (Coin Operated Amusement Machines).

  Όπως έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν, η INTRALOT διεξάγει εποικοδομητικές συζητήσεις με ένα μέρος των ενδιαφερόμενων μερών (stakeholders) σχετικά με τη διαδικασία βελτιστοποίησης της κεφαλαιακής διάρθρωσης της. Οι απευθείας συζητήσεις με τους ομολογιούχους (και τους συμβούλους τους), που εκπροσωπούν τόσο τις ομολογίες (Senior Unsecured Notes) του 2021 όσο και τις ομολογίες (Senior Unsecured Notes) του 2024, και κατέχουν περίπου το 60% των συνολικών ομολογιών του Ομίλου, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και προχωρούν αποτελεσματικά. Η INTRALOT παραμένει αισιόδοξη ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και η οποία θα είναι επωφελής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) του Ομίλου.

  Κόκκαλης: Πιο ευοίωνη η εικόνα για το δ' τρίμηνο

  O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π.
  Κόκκαλης δήλωσε: 

  "Κατά το Γ’ τρίμηνο του 2020, η INTRALOT συνέχισε την προσπάθεια να μετριάσει τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, αλλά και να περιορίσει τις δυσμενείς επιδράσεις από τις εξελίξεις σε περιοχές δραστηριοποίησης της, παραμένοντας προσηλωμένη στο επιχειρηματικό της σχέδιο και στη διαρκή βελτίωση των λειτουργιών της.

  Η σημαντικά βελτιωμένη εμπορική μας επίδοση στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τα μειωμένα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου, αλλά και η χρονική μετάθεση κεφαλαιουχικών δαπανών, έχουν περιορίσει τις αναμενόμενες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στο ετήσιο EBITDA στην περιοχή των €25-28 εκατ.

  Η επανέναρξη λειτουργίας της αγοράς της Αυστραλίας και η εξομάλυνση στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων του αθλητικού στοιχήματος, δημιουργούν μια πιο ευοίωνη εικόνα για το Δ’ τρίμηνο του 2020.

  Η INTRALOT έχει σημειώσει επίσης σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με τους πιστωτές της αναφορικά με τη λήξη των Ομολογιών τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς και της συνολικής κεφαλαιακής διάρθρωσης της, και θα προβεί σε σχετική ενημέρωση σύντομα."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ