Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 18:32

  Αλουμύλ: Υπεγράφη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους ύψους 161 εκατ. ευρώ

  Αλουμύλ: Υπεγράφη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους ύψους 161 εκατ. ευρώ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΑΛΟΥΜΥΛ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της ότι την Τετάρτη 3η Δεκεμβρίου 2020 υπεγράφη η σύμβαση αναδιάρθρωσης χρέους της εταιρείας, με αναδρομική ισχύ από 12.11.2020. Κατά συνέπεια, υλοποιήθηκε συμβατικά η από 17.02.2020 συμφωνία επί των ενδεικτικών όρων (Head of Terms) αναδιάρθρωσης δανεισμού, συνολικού ποσού €161 εκατ. μεταξύ της εταιρείας και των ομολογιούχων τραπεζών.

  Οι βασικοί όροι της Συμφωνίας είναι θετικοί για την εταιρεία και τον όμιλο, δεδομένου ότι επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, παράταση της λήξης των δανείων μέχρι την 31.12.2030, μείωση του κόστους δανεισμού και εξασφάλιση νέων πιστωτικών γραμμών.

  Συνεπακόλουθα και ως απόρροια της Συμφωνίας, επιτυγχάνεται η βελτίωση της χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρείας και του Ομίλου, με θετική μεταβολή του δείκτη ρευστότητας και μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων του.

  Η ολοκλήρωση της Συμφωνίας αποτελεί ορόσημο για την Εταιρεία, κλείνοντας θετικά και αποτελεσματικά μια μακροχρόνια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τις ομολογιούχες τράπεζες και θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της ΑΛΟΥΜΥΛ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ