Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 15:56

  Αλλαγή Δ.Σ. και διαχειριστικό έλεγχο ζητά η Reggenborgh στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:38

  Τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέματα την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου καθώς και διαχειριστικό έλεγχο για τα τελευταία δύο χρόνια, ζήτησε η Reggeborgh από τη διοίκηση της Ελλάκτωρ. 

  Σημειώνεται ότι ο ολλανδικός όμιλος ελέγχει άμεσα πάνω από 5% της Eλλάκτωρ, ενώ έχει υπογράψει συμφωνία για την αγορά του περίπου 12% που κατέχει ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Αν ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης που έχει, τότε το άμεσο ποσοστό της Reggeborgh θα ξεπεράσει το 17%. 

  Το αίτημα έρχεται εν μέσω έντονης φημολογίας για μετοχικές αλλαγές στον όμιλο της Ελλάκτωρ και καθώς φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αδελφών Καλλιτσάντση, της Reggeborgh και του αμερικανικού fund Farallon οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

  Μάλιστα τις τελευταίες ώρες έχουν κυκλοφορήσει και πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής για την επίτευξη συμφωνίας με ομάδα επιχειρηματιών για την εξαγορά των μετοχών των αδελφών Καλλιτσάντση που αντιστοιχούν στο 25,5% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου και οι οποίες είναι ενεχυριασμένες υπέρ του Farallon στο πλαίσιο δανεισμού ύψους 50 εκατ. ευρώ. 

  Από την πλευρά της Ελλάκτωρ αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κάποιο επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης. Πήγες του ομίλου πάντως σημειώνουν στο Capital.gr πως έτσι και αλλιώς το θέμα διαχειριστικού ελέγχου δεν μπορεί να απασχολήσει της Γενική Συνέλευση, αλλά θα πρέπει να υπάρξει δικαστική απόφαση. Τονίζουν ακόμη ότι ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάκτωρ έχει κάνει άλματα στην εταιρική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια, έχοντας μάλιστα αξιολογηθεί σε αυτούς τους τομείς και αναφέρουν ότι η διοίκηση του ομίλου επιφυλάσσεται να ασκήσει οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα αν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

  Πάντως, με βάση τις εξελίξεις προκύπτει ότι η Ελλάκτωρ οδηγείται σε μια νέα μάχη μεταξύ των μετοχών, δυόμιση χρόνια μετά από το proxy war που ξεκίνησε η οικογένεια Καλλιτσάντση με την πλατφόρμα Change4Ellaktor. Όπως υποστηρίζουν κύκλοι της αγοράς αυτό φαίνεται και από την κίνηση της Reggeborgh να ζητήσει διαχειριστικό έλεγχο για αυτά τα δύο χρόνια της διοίκησης Καλλιτσάντση. 

  Κώστας Κετσιετζής 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ