Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Δεκ-2020 12:32

  Ο Άι Βασίλης "χάθηκε" στο τελευταίο μίλι

  Ο Άι Βασίλης "χάθηκε" στο τελευταίο μίλι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση
   
  Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή -τα φυσικά καταστήματα παραμένουν κλειστά ενώ είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν- ο Άι Βασίλης ίσως δεν καταφέρει να είναι εφέτος συνεπής στο ετήσιο ραντεβού του με όλα τα παιδάκια. Ήδη η μια μετά την άλλη αλυσίδα παιγνιδιών ενημερώνει τους πελάτες της για την αδυναμία να εξυπηρετήσει άμεσα μέσω των e-shop τους, τις αυξημένες και λόγω της εορταστικής περιόδου, ανάγκες τους. 

  Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Jumbo το e-shop της οποίας "έπεσε” τις τελευταίες ημέρες δύο φορές από τον όγκο των παραγγελιών που είχε να διαχειριστεί. Ακόμη όμως και σήμερα που λειτουργεί και δέχεται παραγγελίες ο χρόνος παράδοσης ξεπερνά τις δυόμιση εβδομάδες. Δηλαδή μια παραγγελία που θα "πέσει” σήμερα στο σύστημα θα παραδοθεί προπαραμονές Χριστουγέννων. 

  Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η αλυσίδα παιγνιδιών Μουστάκας. Στην αρχική σελίδα της στο internet η αλυσίδα ενημερώνει πως σήμερα δεν θα δέχεται νέες παραγγελίες για να εξυπηρετήσει ταχύτερα τις παραγγελίες που έχει ήδη λάβει ενώ προσφέρει ως εναλλακτική στους πελάτες της τη δυνατότητα να μεταβούν στο www.toyguru.gr. 

  Εκτός όμως από τα παιδάκια που περιμένουν το δώρο από τον Άγιο Βασίλη ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αφ ενός οι αλυσίδες του κλάδου και αφ ετέρου οι χονδρέμποροι, οι προμηθευτές και οι παραγωγοί παιγνιδιών. Από την αρχή του χρόνου, οι απώλειες ξεπερνούν το 80% σε κάποιες περιπτώσεις. Όμως το μεγάλο κτύπημα συντελείται αυτή την περίοδο καθώς το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς πραγματοποιείται πάνω από 50% του τζίρου της συγκεκριμένης αγοράς. 

  Τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών (ΣΕΒΠΠΑ) ζητούν "ένεση” ρευστότητας π.χ. μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, με τροποποίηση όρων και προϋποθέσεων, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒΠΠΑ, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ζητά να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά από την αναστολή είσπραξης που θεσπίστηκε για τις μεταχρονολογημένες επιταγές. 

  Την ίδια στιγμή σύσσωμος ο κλάδος καλεί την Κυβέρνηση να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων, όχι μόνο αυτών που πωλούν εποχικά είδη, και να επιτραπτεί η δυνατότητα για λειτουργία της υπηρεσίας click away.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ