Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Νοε-2020 21:55

  Πράσινο φως της MIG στο big deal CVC - Vivartia

  Πράσινο φως της MIG στο big deal CVC - Vivartia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:40

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ανοίγει ο δρόμος για την αλλαγή σελίδα στην Vivartia. Το μεσημέρι της Δευτέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG άναψε το πράσινο φως στην πρόταση που κατέθεσε το CVC Capital για την απόκτηση της Vivartia.

  Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr ότι η αποτίμηση της Vivartia, με βάση την πρόταση του CVC, ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ.  Κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο deal σημαντικό, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την MIG αλλά και την εθνική οικονομία.

  Σύμφωνα με άλλες πηγές, η πρόταση του CVC προβλέπει την καταβολή 175 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Vivartia, την εξόφληση του 50% των δανείων που έχει ο κλάδος της εστίασης προς τις τράπεζες και την ανάληψη του υπόλοιπου δανεισμού που έχει η Vivartia προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

  Το CVC Capital αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της Vivartia, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε 425 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρίας πάνω από 600 εκατ. ευρώ. 

  Το deal αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2021 καθώς απαιτείται η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της MIG, αλλά και το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

  Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Δ.Σ. της MIG αξιολόγησε την δεσμευτική πρόσφορα του CVC αφού έλαβε υπόψη την θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου Rothschild και την έκθεση της Ernst & Young Business Advisory Solutions για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος. 

  Η MIG πέτυχε επίσης κατ’ αρχήν συμφωνία με την Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3%, από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται, αναφέρουν πηγές με γνώση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ