Συνεχης ενημερωση

    Δευτέρα, 27-Αυγ-2007 14:18

    ΔΕΗ: Το χαρτί των ενστάσεων "παίζει" η Sencap

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Πλήρως ενημερωμένες δηλώνουν στο Capital.gr πηγές της Sencap για την πρόθεση της βουλγαρικής αρχής ιδιωτικοποιήσεων να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για το Bobov Dol.

    Σχετικές δηλώσεις είχαν γίνει στις αρχές του μήνα από εκπροσώπους της Βουλγαρικής αρχής. Πάντως, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως "οι επαφές με το Privatization Agency (Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων) συνεχίζονται, ενώ η όποια απόφαση για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα πρέπει πρώτα να περάσει από τις ενστάσεις αλλά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα οποία έχει προσφύγει η ΔΕΗ."


    Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την πώληση της λιγνιτικής μονάδας του Bobov Dol, η ΔΕΗ είχε καταθέσει τη μεγαλύτερη προσφορά. Ωστόσο, η διαδικασία πώλησης αρχικά ακυρώθηκε ενώ στη συνέχεια μετά τη δικαίωση της προσφυγής της ΔΕΗ, οι βουλγαρικές αρχές έθεσαν νέα εμπόδια, επιβάλλοντας αυστηρούς περιβαλλοντολογικούς όρους που δεν περιλαμβάνονταν στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

    Πληροφορίες αναφέρουν -σε σχέση με την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού- ότι ήδη το Privatization Agency έχει προσλάβει οικονομικό σύμβουλο.

    Χ. Φλ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ